• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Firefox najpopularniji pretraživač u Evropi

Prema istraživanjima analitičke firme StatCounter, Firefox 3 kompanije Mozilla, od nedavno je najpopularniji Internet pretraživač u Evropi.

 Firefox najpopularniji pretraživač u Evropi Izvor: MONDO

Ovaj brauzer otvorenog koda na tržištu evropskih pretraživača učestvuje sa 35,05 odsto, ispred Internet Explorera 7 koji koristi 34,54 odsto posjetilaca Interneta.

Prema tvrdnjama Odana Kulena iz kompanije StatCounter, ovakvi rezultati posljedica su kako prelaska korisnika na Internet Explorer 8, tako i povećanim interesovanjem za novim Firefoxom.

Prema istim istraživanjima Firefox je sada samo 10 procenata iza svih verzija Inrenet Explorera zajedno, što je značajno smanjenje razlike.

Ako se ima u vidu trenutni monopol koji Microsoft drži na tržištu Internet pretraživača sa Internet Explorerom inkorporiranim u Windows opertaivnom sistemu, uspjeh Firefoxa je još veći.

Nove promjene mogle bi da uslijede već u narednih nekoliko mjeseci kada nas očekuju Firefox 3.5, ekstenzija za Chrome, Safari Beta 4. Microsoft i Internet Explorer dobijaju žestoku konkurenciju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS