• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PS3 se u Japanu prodaje bolje od Wii konzole

Prodaja Sony konzole s video igricama PlayStation 3 (PS3) je u martu, nakon 16 mjeseci premašila u Japanu prodaju konzole Wii japanskog Nintenda.

 PS3 se u Japanu prodaje bolje od Wii konzole Izvor: MONDO

Taj rezultat je ostvaren zahvaljujući izlasku novih verzija popularnih akcionih video igrica izdavača Sega Sammy i Capcom namijenjenih konzoli PS3, objavio je časopis "Enterbrejn" koji se bavi video igricama.

Prodaja video igrica se smatra dobrim pokazateljem sposobnosti kompanije Sony da pojača svoje poslovanje u oblasti video igrica i eventualnog "posustajanja" Wii konzole u tržišnoj borbi.

PS3 je tokom pet sedmica zaključno sa 29. martom prodat u 146.948 primjeraka, dok je u istom periodu prodato 99.335 komada Wii konzole i 43.172 komada Microsoftove konzole Xbox, objavio je "Enterbrejn".

U istom periodu su i nove verzije igrica izdavača Sega Sammy - Ri Ga Gotoku 3 i Capcoma - Resident evil 5 zauzele po prodaji prvo i drugo mjesto, čime je podstaknuta potražnja za konzolom PS3.

Uprkos velikom obimu prodaje u martu, konzola PS3, prema mišljenju analitičara, ne ugrožava lidersku poziciju Wii konzole u svijetu jer je veliki broj izdavača video igrica i dalje usmjeren na tu Nintendovu konzolu.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS