• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Windows 7 do kraja godine

Windows 7 je verzija kojom pokušava da se unaprijedi ovaj operativni sistem, a krajnje izdanje očekuje se krajem ove ili početkom sledeće godine.

 Windows 7 do kraja godine Izvor: MONDO

Menadžer za Windows program u kompaniji Microsoft Ivana Janković je na skupu Tech Net dan u organizaciji kompanije Microsoft, istakla da Windows 7 donosi poboljšanje u smislu jednostavnosti, lakoće i brzine korišćenja, što će korisniku omogućiti da lakše dođe do željenih dokumenata i aplikacija.

Windows 7 donosi promijenjen "task bar" koji omogućava da jednostavnim pokretima miša dođete do uvećanih aplikacija čime se poboljšava preglednost kada je u pitanju veliki broj otvorenih prozora" rekla je Janković.

Ona je precizirala da će korisnik tako u "task baru" moći kroz "providne" ikonice da kontroliše otvorene aplikacije i dokumenta i da neće morati da šeta mišem po ekranu kako bi ih zatvarao i spuštao.

Janković je istakla prednost novog Windows 7 operativnog sistema u mogućnosti da korisnik jednim klikom otvori dva prozora na ekranu, jedan pored drugog i dodala da će "padanje prozora" biti olakšano.

Ona je navela primjer i malih ikonica "gedžeta" - gdje je moguće vidjeti neku funkciju ili podatak kao na primjer vremensku prognozu, koje su u Visti stajali sa strane, a sada će moći da budu stavljeni bilo gdje, a takođe su dodati i novi gedžeti.

"Jedna od novina koju donosi Windows 7 sastoji se i u tome da kada se iz task bara pokrenu otvoreni prozori, dugme 'show desktop' biva pomjereno u stranu i samo jednim lakim prelazom spuštate sve prozore, dok ponovnim prelazom miša bivaju vraćene sve aplikacije", objasnila je Janković.

Kompanija Microsoft je u okviru Tech Net dana osim novina u operativnom sistemu Windows 7 predstavila i druga nova softverska rješenja u informatici.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS