• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova internet revolucija - pametni pretraživač

Britanski list "Indipendent" najavljuje veliki novi pomak u korišćenju Interneta.

 Nova internet revolucija - pametni pretraživač Izvor: MONDO

Naime, jedan britanski naučnik ovog mjeseca će da predstavi novi, inteligentniji pretraživač, koji bi mogao da postane mnogo važniji od Gugla.

Ovaj sistem ne samo da će moći da da direktan odgovor na direktno pitanje - a da pritom ne zapljusne korisnika stotinama stranica - već će moći da odgovori i na složenija pitanja na način koji dosad nije bio moguć, jer će "razumjeti" šta tražimo, kaže njegov tvorac dr Stifen Volfram.

Novi sistem Volfram Alfa, predstavljen na univerzitetu Harvard ove nedjelje, predstavljaće prvi korak ka onome čemu Internet teži - da bude globalno skladište informacija koje razumije običan jezik i odgovara na njega poput žive osobe.

Novi pretraživač, koji će biti besplatan, crpiće informacije kako sa Interneta tako i sa privatnih baza podataka i za prikupljanje pouzdanih informacija, naročito iz oblasti nauke i kulture, će biti potrebno oko hiljadu zaposlenih.

Iako je ovaj sistem još uvijek nov, već je izazvao veliko uzbuđenje među kompjuterskim ekspertima i specijalizovanim korisnicima Interneta, koji ga vide kao prvi oblik vještačke inteligencije, prenosi BBC. (Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS