• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za ovo je Google dao 3.2 milijarde dolara!

Za nekoliko meseci, kada prođu sve obaveze oko pripajanja i dobijanja dozvola za akviziciju, Nest Labs postaće dio Google kompanije u cjelosti.

Mlada kompanija Nest Labs, osnovana 2010. godine, specijalazovala se za dizajn i proizvodnju pametnih kućnih aparata koji svakodnevni život čine jednostavnijim. Serijom sjajno dizajniranih i praktičnih kućnih spravica Nest Labs je skrenula pažnju na sebe, a Google nije žalio novac, pa je za nju platio 3.2 milijarde dolara, u kešu!

Trenutno su najtraženiji proizvodi kupljene kompanije termostat koji uči i pametni detektor dima, koji mogu da se koriste kroz iOS i Android aplikacije i samim tim im se poveća funkcionalnost.

Očigledno je da Google želi da uđe i na tržište pametnih kućnih aparata, ali se u zvaničnoj izjavi dvije kompanije, nakon objave kupovine, ne navodi o čemu se tačno radi. Nest Labs je naveo da će se podrška za Apple, odnosno iOS korisnike nastaviti potpuno uobičajeno.

Kompaniju Nest Labs osnovali su Toni Fadel i Met Rodžers, bivši Apple zaposleni, koji su radili na razvoju iPod muzičkog i video plejera. Neki proizvodi te kompanije prodaju se i dalje u Apple prodavnicama širom svijeta i mnogi ih vezuju direktno za Apple brend. Sada će se stvari značajno promijeniti!

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS