• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Chrome: Nadzor korisnika i zvučni tabovi

Posljednja verzija popularnog internet pregledača donosi četiri velika unapređenja.

Posljednja Google Chrome verzija oznake 32.0.1700.76 m donosi neke od funkcija, koje smo upoznali u novembru, kada su objavljene beta verzije pregledača. Na zvaničnom blogu Google Chroma saznali smo da su, sem uobičajenih poboljšanja i peglanja sistema najvažnije sljedeće četiri funkcije.

"Zvučni" tabovi
Nova opcija označavanja tabova, koju Chrome naziva "Noisy Tabs" omogućava vam da lako pronađete tab u kojem se emituje neki audio ili video zapis, u kojem se četuje ili prati prenos uživo. Pored iksa, u desnom dijelu taba pojaviće se odgovarajući piktogram za svaku od tih aktivnosti. Na taj način lakše ćete moći da pronađete tab sa učitanom multimedijom i nastavite pregled.

Bolja malware zaštita
Chrome će voditi računa da fajlovi koje budete preuzimali ne budu virusi, pa će ako primjeti neki takav jasno izbaciti upozorenje. Ukoliko Chrome napravi grešku i sigurni ste da fajl koji prezimate nije virus možete nastaviti preuzimanje klikom na "Odbaci", odnosno "Dismiss" dugme.


Nadgledanja korisnika
Ako Chrome pregledač registrovanog korisnika koristi više osoba, recimo roditelji i djeca, nova verzija programa omogućava nadgledanje tabova i cenzurisanje sadržaja. U podešavanjima "Supervised Users" menija možete definisati sadržaje i dozvole koje će određeni korisnici moći da vide, odnosno kojim dijelovima interneta i programa da pristupe. Ova funkcija još uvijek je u beta fazi razvoja.

Poboljšanja za Windows 8.1
Google Chrome za novi Windows donosi bolju podršku za rad sa više prozora i App Launcher aplikaciju, koja je sada integrisana u pregledač. Dodatna poboljšanja izvršena su za desktop i mobilne, odnosno korisnike "touch" uređaja.

(MONDO, Foto: MONDO portal/Google)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS