• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google i Samsung zajedno još jednu deceniju!

Iako su mnogi "predviđali" da će Samsung uskoro krenuti u potpunosti u samostalan projekat razvoja OS-a to se neće deseiti. Makar ne tako brzo.

Dvije velike kompanije nastavljaju da sarađuju na razvoju novih uređaja i inovacijama kroz novi desetogodišnji "multiplatformski" ugovor o međusobnom licenciranju patenata, prenosi Samsung Tommorow portal. I jedna i druga kompanija mogu da koriste registrovane i licencirane patente bez posebnih dozvola ili ograničenja.

Google i Samsung nastaviće da sarađuju na razvoju rješenja, posebno u smartfon i oblasti pametnih kućnih aparata u sljedećih deset godina, kao i na razvoju vještačke inteligencije, poboljšanju dosadašnjih servisa i inoviranju novih. U bliskoj budućnosti kompanije će se pozabaviti poboljšanjem "pameti" kućnih aparata. Google je nedavno kupio Nest kompaniju za 3.2 milijarde dolara, koja se bavi proizvodnjom pametnih kućnih uređaja, dok Samsung već ima frižidere koji tvituju, pametne veš mašine i drugo pokućstvo koje odstupa od uobičajenog.

Ova vijest dolazi kao logičan nastavak saradnje, mada su mnogi mislili da će Samsung uskoro polako početi da napušta Android i okrenuti se sopstvenom operativnom sistemu. To nas možda i očekuje u budućnosti, ali kako je Tizen još jednom odložen, a Android nikad jači, vjerujemo da će Samsung biti strpljiv.

(MONDO, Foto: Promo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS