• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koja je najbolja trkačka igra svih vremena?

Prisjetite se u kojim igrama gume najbolje škripe i oslikavaju asfalt, gdje automobili najbolje "ležu" u krivinu...

Trkački serijal igara stigao je do nas 1994. godine i do sada se prodao u preko 140 miliona kopija! Izdaje ga Electronic Arts, a do sada ga je "proizvodilo" nekoliko razvojnih studija. Posljednjih nekoliko naslova prosto "prži" a posljednji dodatak serijalu - Rivals - ide prilično dobro na tržištu i dobio je solidne kritike.

Grid/Grid 2
Igra je objavljena 2008. godine, ali je sa nastavkom Grid 2 dobila na popularnosti. Zbog specifične mješavine arkadne igre i simulacije vožnje po čitavom svijetu Grid i nastavak su popularni i oba su dobila odlične kritike igrača i stručnjaka

Forza Motorsport
Ekskluziva Xbox sistema pojavila se tokom 2005. godine, a danas ima preko 230 automobila u bazi, raspoređenih u devet klasa, nazvanih D, C, B, A, S i R (podklase GT, GTS i P1). Trenutno aktuelan naslov Forza Motorsport 5 je "razbio" i kod kritike i kod igrača, a igra ima mod za jednog i više (onlajn) igrača.


Mario Kart
Simpatični minijaturni čovečuljci, životinje, vile i druga izmišljena bića brzo su osvojila srca i prste igrača Nintendo i Gameboy konzola odmah nakon premijere Super Mario Kart, koja je bila 1992. godine. Trenutno se polira Mario Kart 8 igra, smještena u svemir, koja će se pojaviti tokom ove godine.

Gran Turismo
Jedna od ekskluziva Sony sistema ujedno je i jedna od najprodavanijih igara za PlayStation. Prva verzija razvijana je skoro pet godina i objavljena je 1997. godine u Americi, a u Evropi i Japanu se pojavila par mjeseci kasnije. Posljednji naslov, Gran Turismo 6, izdat je u decembru prošle godine, ali je primljen nekako mlako. Uglavnom je dobio sedmice i "Onako" komentare i kritike i igrača.

Real Racing
Jedna od rijetkih mobilnih igara, koja je originalna, svojim kvalitetom uspjela je da se nametne igračima u pokretu na iOS iPhone i iPad platformama u standardnom i HD kvalitetu. Posebno prilagođene kontrole i odlične vizuelno-grafičke karakteristike i danas joj donose nove igrače.

WRC
Originalno se pojavila pod imenom World Rally Championship 2001. godine, uglavnom za PlayStation i druge Sony platforme, a 2010. godine oživljava kao WRC naslov i stiže i na Xbox, iOS i Android platforme. U oktobru 2013. stigao je WRC 4, ali je igra ocenjena samo sa "fer" i od strane igrača i od strane kritike.

ToCA Race Driver
Prije nego što smo upoznali Grid i Grid 2 postojao je TOCA serijal trkačkih igara, koji je započeo svoje putovanje još 1997. godine. Zbog svega što je donio i zbog toga što je izrastao u uspješnu "inkarnaciju" mislimo da mu je mjesto među prijedlozima za najbolju igru ovog žanra.

F1
Formula One je jedan od rijetkih kvalitetnih naslova, koji može da se nosi sa ovakvim trkačkim biserima u svijetu gejminga, iako bi trebalo da je upravo suprotno zbog imena i same igre. Uz to ovo je i jedina igra koju je Formula 1 licencirala kao verodostojnu igru najbržeg cirkusa na svijetu.

Test Drive
Originalno je igra objavljena pod tim imenom 1987. godine, da bi svaki sljedeći naslov sadržao dodatni naslov u imenu igre. Serijal je sa manje ili više uspeha uglavnom nalazio put do igrača, ali je tokom posljednjih par godina izgubio na popularnosti.

Driver
Trkačka igra u kojoj je potrebno rješavati misije krenula je prilično žestoko već od samog starta, kada je izdata 1999. godine za PlayStation. U međuvremenu se igra u različitim naslovima proširila na sve sisteme, a posljednji je izdat za 3DS Nintendo konzolu pod nazivom Driver: Renegade 3D i dobio je sramotno nisku ocjenu - 3.5!

(MONDO, Foto: Promo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS