• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telefoni koji će obilježiti 2014.

Pogledajte našu listu pametnih telefona i trendova koji će obilježiti 2014. godinu, koja će prema mnogima biti godina "novog mobilnog poretka".

Iza nas je godina u kojoj je prema IDC istraživanju na tržište stiglo više od milijardu pametnih telefona, a ispred je godina u kojoj ćemo dočekati probijanje brojke od milijardu i po isporučenih telefona.

Pogledajte modele koji će se prodavati najbolje.

iPhone 6
Stiže iPhone sa dijagonalom displeja od 4.8 inča, a prema nekim izvorima dizajn je već završen, ostaje da se srede ostale specifikacije. Apple ko Apple opet će napraviti neviđenu frku, pa ne sumnjamo da će iPhone 6 biti hit poput iPhona 5. Sve dosada poznate detalje o iPhonu 6 dali smo vam OVDJE.

iPhone fablet
Da, dragi moji, Apple je krenuo u izradu fableta, koji će imati displej od pet ili više inča, a pojaviće se vjerovatno u junu, kada i iPhone 6 ili u septembru, na zasebnom događaju. Za sada nema previše detalja o ovom uređaju, ali ne sumnjamo da ima ljudi koji bi rado kupili džinovski iPhone.



Nokia Normandy ili Nokia X
Ukoliko je samo djelić onoga što se o ovom telefonu priča nedeljama tačno Nokia će biti hit ove godine. Mali, pristupačni dulakor, možda i kvadkor Android sa privlačnim kućištem i prodavnicom aplikacija, koja će podržavati i Play Store biće hit ne samo kod nas nego i na drugim tržištima širom svijeta.

Nokia 1520V
Minijaturna verzija već uspješnog modela 1520 stiže možda već u februaru, a donijeće većinu onoga što ima Nokijin prvi fablet, samo u manjem pakovanju. Radiće pod najnovijim hardverom, sa PureView kamerom, bežičnim punjenjem i unibodi dizajnom.



LG G3

Nasljednik izuzetno popularnog modela G2, koji je, zajedno sa L serijom, kompaniji donio peto mjesto proizvođača smartfona na svijetu trebalo bi da bude predstavljen već sredinom godine. Donijeće unapređenja po pitanju ergonomije i hardvera, naravno.

Samsung Galaxy S5
Nagađanja o novom vodećem modelu iz korejske kuće traju već nedjeljama, a znamo da ćemo ga upoznati već 23. februara, na MWC kongresu u Barseloni, za koji smo već rezervisali mjesto. Galaxy S5 imaće skener otiska prsta, nešto veći Super AMOLED displej od S4, dodatna softverska poboljšanja i hardver koji nikoga neće iznevjeriti.

Sony Xperia Z2
Da li će stići baš na MWC kongres ne znamo pouzdano, ali kako nas je Z1 compact oduševio, očekujemo da Z2 "rasturi" u svakom smislu! Telefon će biti vodootporan i otporan na prašinu i prljanje, izrađen od stakla i metala, zajedno sa uvećanim ekranom i eventualno 4K video kamerom i reporodukcijom.

HTC M8
Tajvanski proizvođač neće predstaviti ništa novo na MWC kongresu, jer se odlučio da svoj novi vodeći model predstavi na zasebnom događaju. M8 mogao bi da stigne u martu ili aprilu sa specifikacijama koje su za korak ili dva iznad aktuelnog One modela. Telefon će biti izrađen od metala, stakla, polikarbonata i imaće procesor na najmanje 2.3 GHz, poboljšanu kameru, do 3 GB RAM memorije i novi Sense 6.0 korisnički interfejs.

Uz ove telefone zanimljivi će biti i:
- Samsung Note 4, druga polovina 2014.
- HTC Desire nove generacije, prva polovina 2014.
- Nokia Lumia 929, očekujemo je uskoro
- Sony Xperia Sirius, očekujemo je uskoro.


Što se trendova za 2014. godinu tiče proizvođači mobilnih uređaja oslanjaće se na Cloud sve više, odnosno usluge u oblaku, koje na jednom mjestu drže sve multimedijske datoteke i druge fajlove korisnika, kao i aplikacije koje će na najbolji način moći da iskoriste taj servis.

Sljedeća tačka oslonca biće podrška za 4K video, koji postaje sve popularniji, kako na TV, tako i na uređajima koji se priključuju na TV aparate.

Jedna od važnih stvari u 2014. biće i konvergencija uređaja, što znači da ćemo viđati sve više hibridnih gedžeta, koji se mogu ubrojati i u računare i u tablete.



Mobilni telefoni će se spojiti sa tabletima ili će se tableti spojiti sa mobilnim telefonima! U svakom slučaju prodaja fableta će značajno porati tokom 2014. godine, pa ćemo viđati sve češće uređaje sa velikim ekranom, ali tankim kućištem, kako bi se upotreba maksimalno pojednostavila.

Prema nekim predviđanjima ova godina će biti i godina tableta, koji već sada imaju tendenciju da zamijene laptop, pa čak i primarne desktop računare.

Potražite nas i na našoj Facebook stranici, koja već sada može da vam pokaže gdje mobilne komunikacije idu u 2014. ;)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS