• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glavni čovjek Androida novi vođa Microsofta?

Više izvora potvrdilo je da Microsoft pregovara sa sadašnjim direktorom Android projekta o prelasku u Microsoft kompaniju.

Sandar Pikaj na jednom od Google Chrome događaja.

Nakon što se šuškalo da će novi direktor Microsofta biti Satjo Nadela, koji je u kompaniji već 20 godina, a o čijem je angažovanju na toj poziciji pisao Bloomberg, pojavile su se informacije da će mu glavni konkurent izvan Microsofta biti niko drugi do jedan od glavnih ljudi iz Android odjeljenja kompanije Google - Sandar Pikaj.

Sandar je radio na integraciji Android platforme u sve segmente poslovanja kompanije Google, a na čelu je Chrome & Apps tima, takođe. Za Pikaja je svojevremeno bio zainteresovan i Twitter, ali se Google tada "otvorio" za dodatnih 50 miliona dolara, kako bi zadržao Pikaja u svojim redovima. Ova priča nikada nije zvanično potvrđena, kao što nije ni priča vezana za pregovore sa Microsoftom, ali mnogi analitičari, koji su sagledali stanje tržišta za SiliconANGLE portal navode da bi dolazak Sandara u Microsoft bio izuzetan događaj, koji bi dobro prodrmao tržište.

Microsoft bi istovremeno mogao da razvija operativni sistem zasnovan na klaud tehnologiji, dok bi broj korisnika drugih Microsoft platformi nastavio da raste. Naravno, ovo je samo jedan od scenarija, a od Microsofta zavisi šta će se zaista i desiti, kao i to da li će Pikaj stići kao pojačanje te kompanije.

(MONDO, Foto: ScreenShot/YouTube)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS