• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WhatsApp: Kako da znaš jesi li blokiran

Ako želiš da saznaš ko te je i da li te je neko blokirao na WhatsApp aplikaciji, evo nekoliko smjernica kako to da otkriješ!

Čini vam se da vas neko ignoriše na WhatsAppu? Ne javlja vam se danima, ne odgovara? Vi pišete, ali odgovori ne stižu? Da li ste blokirani?! Moguće je...

Postoji nekoliko načina koji će vam pomoći da budete gotovo sigurni u to. Imamo tri parametra za vas, koje morate uzeti u obzir. Kombinacija sva tri otkriće vam sa velikom sigurnošću da li vas je neko blokirao na WhatsAppu ili je samo lijen.

Provjera #1: Datum posljednje aktivnosti na WhatsAppu

Kao što je pomenuto gore, moguće je vidjeti datum kada ste posljednji put viđeni na WhatsAppu. Ova napomena nalazi se odmah ispod imena kontakta. Iako ova informacija sama po sebi ne znači ništa, može vam ukazati na to da vas je neko blokirao. Ovo je prvi znak od tri koji vam može pomoći u otkrivanju blokade. Zapamtite da ova informacija može da se lažira, tako da sama nije pouzdana.



Provjera #2: Dvostruka provjera

Obratite pažnju na dva znaka "štiklirano" koja se pojavljuju kada nekome pošaljete poruku. Prvi, znači da je poruka poslata, a drugi da je osoba kojoj ste poslali poruku istu i primila. Ovo ne znači nužno i da je osoba poruku pročitala, već da je koristila telefon u međuvremenu i da je poruka sigurno stigla. Ako ste blokirani kod tog kontakta, nećete nikad vidjeti oba znaka "štiklirano".

Provjera #3: Promjene profilne fotke i informacija na profilu

Posljednji korak u provjeri jeste taj da, ako osoba nije izmijenila svoju profilnu fotografiju mjesecima i nije promijenila status, vrlo je moguće da vas je blokirala. Ovo možete dodatno provjeriti sa nekog drugog naloga. Ako je na tom drugom nalogu osoba na koju sumnjate sa drugim avatarom, a kod vas je i dalje stari, onda vas je definitivno blokirala.

(MONDO, Foto: MONDO portal/Promo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS