• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple nikad sigurniji u sebe!

Podstaknut odličnim poslovanjem Apple ulaže oko 60 milijardi u poslove sa hartijama od vrijednosti.

Apple je od sredine januara, do 7. februara za otkup svojih akcija potrošio 14 milijardi dolara, rekao je direktor kompanije Tim Kuk.

Prema njegovim riječima za Wall Street Journal, u posljednjih 12 mjeseci kompanija je u preuzimanje sopstvenih hartija od vrijednosti uložila 40 milijardi dolara. To je rekordna suma koju je u tom vremenskom periodu neka firma uložila u svoje akcije, primjetio je Kuk.

Ukupno, u okviru programa povratnog otkupa, Apple planira da kupi akcije u vrijednosti 60 milijardi dolara. "To (povratni otkup) znači da se oslanjamo na Apple, da zaista vjerujemo u ono što radimo", objasnio je šef kompanije.

Uskoro će akcionari Applea moći da glasaju o pitanju uvećanja programa povratnog otkupa akcija za 50 milijardi dolara. Takav prijedlog je ranije dao investitor Karl Ikan koji posjeduje akcije proizvođača iPhona na sumu od četiri milijarde dolara.

Apple je ubrzao kupovinu svojih akcija u posljednje dvije nedjelje zbog oštrog pada kotacija. Dana 28. januara hartije kompanije su pojeftinile sa 550 na 506 dolara. Akcije su pale poslije izvještaja o slabijoj od očekivane prodaji iPhona.

Iako je prodat rekordan 51 milion smartfona za jedno tromesečje, to nije dostiglo očekivanih 55 miliona iPhona.

Pored toga, Apple je upozorio da u tekućem tromesečju prihod kompanije može biti niži nego u istom periodu prošle godine.

10 milijardi $ u 2013. od aplikacija

Korinici Apple uređaja tokom 2013. godine potrošili su preko 10 milijardi dolara na kupovinu aplikacija! Decembar oborio sve rekorde. Koliko su od toga zaradili programeri čitajte OVDJE.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS