• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LG iskopirao Samsung?

Pojedini IT mediji tvrde da su sličnovti velike. Pogledajmo da li je tako.

LG je 13. februara u Koreji najavio svoj novi fablet, koji je trenutno i vodeći model te kompanije, sa unapređenim hardverom i dizajnom. Prema pisanju pojedinih medija, među kojima je i Pocket-Lint, sličnosti sa Samsungovim fablet modelom, Note 3, su nevjerovatne. Ipak, postoje i razlike koje ćemo sada da vam nabrojimo.

Ekran
LG G Pro 2 dolazi sa displejom dijaonale 5.9 inča, rezolucije 1.920 x 1.080 piksela, znači Full HD, isto kao Sasungov rival. Ipak, kako je Note 3 dobio displej dijagonale 5.7 inča gustina piksela po inču je na strani Samsunga - 386 ppi, naspram 373 ppi kog G Pro 2 modela. Takođe, LG G Pro 2 ima LCD IPS matricu, dok je kog Samsunga Galaxy Note 3 AMOLED.



Kućište
LG G Pro 2 ima sljedeće dimenzije: 157 x 81 x 8.3 milimetra. Note 3 ima ove dimenzije: 151 x 79 x 8.3 milimetra. Težina LG fableta je 172 grama, dok je Note 3 težak 168 grama. Dakle, sem debljine, sve je na strani Nota 3. Kada pogledamo materijale koji su korišćeni tokom izrade kućišta, shvatimo da su oba modela od plastike, ali različite završne obrade, pa je izbor jednog ili drugog stvar ukusa. LG G Pro 2 je dizajerski vrlo sličan modelu Nexus 5, dok je Samsung Galaxy Note 3, ipak udaljio par koraka od prethodnih S i Note serija.

Kamera
Oba fableta imaju kameru rezolucije 13 megapiksela i oba snimaju 4K video. Ipak, LG G Pro 2 ima OIS, odnosno optičku stabilizaciju kadra, koja u praksi pravi oštrije video snimke, sa mnogo manje "njihanja kadra" i oštrije fotografije. Ipak, obe kamere su približnog kvaliteta. Razika je i u prednjoj kameri, Samsung ima 2.0 megapikselnu jedinicu, dok je na LG G Pro 2 montirana ona od 2.1 megapiksela.



Procesor
Qualcomm Snapdragon 800 čipset kuca i u jednom i u drugom modelu, s tim da je na modelu Note 3 jačine 2.3 GHz uz četiri jezgra, a u LG-jevom G Pro 2 je kvadkor na 2.26 GHz. Oba su pojačana sa Adreno 330 grafikom. RAM je na oba modela 3 GB okruglo!

Baterija
Još jedan izjednačen rezultat. Oba fableta stižu sa baterijom kapaciteta 3.200 mAh.



Kapacitet memorije
Samsungov Galaxy Note 3 dolazi u tri varijante, sa 16, 32 i 64 gigabajta memorije, od kojih je na svakom zauzeto od 4-6 gigabajta za Samsungove aplikacije i softver. Na LG-ju G Pro 2 dobićete od 16 do 32 GB memorije, s tim da će biti zauzeto manje od 4 GB za preinstalirani softver i Android kastomizaciju. Oba imaju micro SD ulaz za kartice kapaciteta do 64 gigabajta.

Operativni sistem
Ovde je LG u prednosti, jer će G Prom 2 model isporučivati sa Androidom KitKat verzije 4.4.22. Samsungov model još uvek se isporučuje sa Androidom Jelly Bean verzije 4.3.X, ali se u narednim nedjeljama očekuje da stigne i KitKat.



Zajedničko za oba telefona:
- NFC povezivanje
- Uobičajene Android mogućnosti
- 4G LTE podrška
- solidne proizvođačke aplikacije



Evo i šta ih razlikuje

LG:
- Dvostruki tap za otključavanje i zaključavanje displeja i
- Poseban pozadinski Rear Key za upravljanje smartfonom.

Samsung:
- Stilus olovka sa tonom korisnih funkcija i aplikacija
- Imitacija kože na zadnjem dijelu i
- Više boja kućišta u ovom trenutku.

(MONDO, Foto: MONDO, Promo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS