• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telefoni sa najvećim i najmanjim displejima

Ako kupujete novi telefon evo vrlo zanimljive liste, koja vam može pomoći u odabiru novog modela.

Pogledajte koliki dio prednje površine nekog telefona zauzima njegov displej. U ovom slučaju dijagonala ne igra presudnu ulogu, nego sposobnost proizvođača da spakuje najveći mogući displej u najmanje moguće kućište.

Prema listi Post PC portala LG je otišao najdalje na polju industrijskog dizajna, pa je G2 (sada i u crvenoj i zlatnoj boji), iako nema najveći displej po veličini dijagonale, uspio da pobijedi. Displej tog telefona na prednjem delu kućišta zauzima čak 75.7 odsto!

Iza njega su Note 3, G Pro, Galaxy S4, Nexus 5, Moto X i Lumia 1520. Kao što možete da vidite LG prilično uspješno "sabija" velike displeje u tanušna kućišta mobilnih uređaja. Nažalost, izvor ne navodi kako je istraživanje sprovedeno i kako su izračunati procenti, a na listi se ne nalaze ni neki veći modeli, poput Xperije Z Ultra, HTC One Max, Huawei Mate ili ASUS Padfone.

Vlasnici iPhona neće biti srećni, jer prema ovoj listi noste telefone sa procentualno najmanjim displejima. iPhone 5S ima "skor" od 60.6 odsto, dok su iPhone 4/4S i iPhone 3GS na začelju liste, sa 54, odnosno 50.8 odsto.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS