• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Androidi samo uz KitKat?

Google je, izgleda, riješio da stane na put sporim Android nadogradnjama.

Sudeći prema izvještaju koji je procurio iz Googla, a u koji su internet IT portali, poput GSMArene imali uvid, Android proizvođači biće u obavezi da svaki novi uređaj "opreme" KitKat operativnim sistemom. Dio izvještaja kaže:

"Počevši od februara 2014. Google više neće odobravati GMS distribuciju na novim uređajima koji ne budu stizali sa posljednjom verzijom platforme. Svaka nova verzija platforme imaće "GMS approval window" koji će se zatvarati otprilike devet mjeseci nakon što aktuelna verzija platforme bude dostupna u javnosti".

Ovo u praksi znači da će svi proizvođači, koji ne budu u skladu sa "GMS approval window" neće moći da koriste Google Mobilne Servise i neće imati pristup Play prodavnici. To je za jedan Android ravno samoubistvu. Nažalost, ovo znači, sudeći prem izvoru pomenutog portala, da će proizvodnja Androida najnižeg cjenovnog ranga drastično opasti, jer će hardver biti skuplji, a samim tim i cijene telefona. KitKat, iako projektovan da bude operabilan na slabijim "mašinama" neće moći da napravi čudo u najnižem segmentu.


Umjesto toga na mjesto jeftinih Androida najvjerovatnije će "uletiti" Windows Phone, koji je i do sada nudio bolje performanse u tom cjenovnom rangu. Dokaz za to je model Lumia 520, koji je prošao odlično, a po toj cijeni slabo koji model iz Android segmenta, je mogao da mu parira. Sa modelom Lumia 525 situacija za Android biće još teža.

(MONDO, Foto: Promo. Ilustracija)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS