• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook kupio WhatsApp

Internet bruji o "gigantskoj" kupovini Facebooka koja je obavljena u tajnosti tokom 19. februara!

WhatsApp trenutno koristi više od 450 miliona korisnika, koji od 19. februara "pripadaju" Facebooku, koji je WhatsApp kupio u cijelosti za 12 milijardi u akcijama i još 4 milijarde dolara u kešu! Dodatne tri milijarde dolara u akcijama Facebook plaže kao garanciju da će zaposleni ostati na svojim mjestima u narednih nekoliko godina.

Prema izvoru Business Insidera Jan Koum, dosadašnji direktor WhatsAppa, postao je jedan od izvršnih direktora Facebooka i član Upravnog odbora te kompanije.

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za razmjenu besplatnih poruka, slika i multimedije preko interneta, a Google je, navodno, tokom 2013. pokušao da kupi WhatsApp za milijardu dolara.

Korisnicima WhatsAppa njen direktor obećao je da se ništa neće promijeniti time što ih je kupio Facebook i da se u aplikaciji neće pojaviti reklame. Korisnicima se obratio i direktor Facebooka, Mark Cukerberg, koji je naveo da je WhatsApp na putu povezivanja milijardu korisnika i da je aplikacija sama po sebi izuzetno vrijedna. Cukerberg i Koum sarađuju već neko vrijeme i obojica se raduju novom partnerstvu, odnosno udruživanju.

Facebook je na svom blogu naveo da će ta kompanija iskoristiti WhatsApp za bolje i kvalitetnije povezivanje ljudi, ali da će WhatsApp zadržati svoj brend i nastaviti da funkcioniše kao "zasebna" kompanija.

WhatsApp je osnovan prije pet godina, a pokrenuo ga je sadašnji direktor Jan Koum sa kolegom, kada su napustili Yahoo kompaniju. Danas u WhatsAppu radi 55 ljudi, koji održavaju sistem koji, prema poslednjim informacijama, ima 450 miliona mjesečno i 320 miliona dnevno aktivnih korisnika!

(MONDO/Marko Čavić, Foto: MONDO portal.)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS