• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nokia predstavila tri Android telefona

Upoznajte Nokia X uređaje: Nokia X, Nokia X+ i Nokia XL smartfone!

Najveća gužva prvog dana MWC sajma bila je na Nokijinom štandu, gdje su ljudi i po pola sata čekali da se upoznaju sa prvim "Android poddržanim" telefonima sa potpisom Nokije.

Telefoni rade na Android 4.1.2 Jelly Bean verziji i dobiće KitKat, koji će u njihovom slučaju koristiti oko 16 odsto manje memorije za rad. To će telefone ubrzati i učiniti ih stabilnijim, mada smo na štandu imali priliku da se uvjerimo da multitasking i sam uređaj rade vrlo dobro. Androidi iz Nokije neće podržavati Google Play Store, jer ih Google nije sertifikovao, ali će korisnici moći da instaliraju Android aplikacije po želji. Na raspolaganju će im biti i Nokia i Yandrx prodavnica aplikacija, koje će imati sve hitove koji su sada na Androidu aktuelni.



Na aplikacije Facebook, Twitter, Skype, OneDrive, LinkedIn, WhatsApp, Viber možete da računate od samog početka, jer su već u opticaju, a svi korisnici dobiće i 10 GB besplatnog Cloud prostora za dokumenta i mjesec dana Skype Premium aplikacije.

Nokia X ima 512 MB RAM memorije, dok X+ i XL imaju 768. Displej prva dva je LCD WVGA rezolucije, dijagonale 4 inča, sa solidnim kvalitetom prikaza, koji kod Nokije nije omanuo ni u nižem segmentu. Telefoni rade na Snapdragon S4 čipsetu, uz dualkor CPU na 1 GHz i sa podrškom za Wi-Fi, Bluetooth, microSD kartice i druge uobičajene načine povezivanja. Ipak, model XL ima IPS ekran pomenute rezolucije (480 x 800 piksela) uz dijagonalu od 5 inča.



Nokia je X modele opremila Here navigacijom i mapama, čak i na srpskom jeziku, a mlađim korisnicima će se dopasti mogućnost izmjene maski, koje su u vatrenim, izuzetno izražajnim bojama. Interfejs je mješavina Windows Phona i Androida i u praksi se nije pokazao loše .

Cijene telefona su od 89 evra, za Nokia X model, preko 99 za X+ do 109 za XL model. U Srbiji ih očekujemo u martu. Pratite MWC sajam na našim društvenim mrežama Twitter, Facebook i Instagram!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS