• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Android nije ni napravljen da bude bezbjedan?

Nego da bude slobodan!

Direktor Android odeljenja u Googlu, Sandar Pikaj u razgovoru sa jednim novinarem rekao je vrlo zanimljivu stvar. Na njegovo pitanje u vezi sa sve većim brojem virusa i zloćudnih softvera, direktor Andrida je odgovorio da je OS zamišljen sa ciljem slobode, a ne bezbjednosti.

"Ne možemo garantovati da je Android napravljen da bi bio bezbjedan, nego da bi bio slobodan sistem. Kada ljudi govore o 90 odsto ukupnih virusa za Android moraju na umu imati i to da je to najpopularniji sistem na planeti. Da ja imam firmu koja se bavi proizvodnjom malvera za mobilne uređaje - i ona bi ciljala na Android", rekao je Pikaj.

Sandar je, ipak dodao i to da smatra da je Android dovoljno bezbjedan, ali je i "open source" sistem, pa se svako može baviti razvojem zloćudnog softvera i lako ga distribuirati. Sistem je svakako zaštićen, ali onaj ko to poželi može uvijek pronaći rupu u svakom sistemu. Problem su i korisnici koji koriste stare verzije Androida, koji ne vode dovoljno računa o nadogradnjama i novim aplikacijama. Cijeli intervju možete pročitati OVDJE.

(MONDO, foto: Promo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS