• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WhatsApp: Sigurnosni propust u porukama?

Postoji mogućnot da poruke koje šaljemo preko WhatsApp aplikacije nisu privatne, kako ih smatramo.

Korisnici, dakle većina nas, koji svakodnevno koriste WhatsApp za dopisivanje i slanje slika, možda su suočeni sa ozbiljnim sigurnosnim propustom, a da toga nisu ni svjesni, piše Mashable portal. Taj portal, pozivajući se na Hacker News message forum kao izvor ovih informacija, kaže da je problem u jedinstvenom enkripcionom ključu koji WhatsApp koristi za sve korisnike, umjesto da za svakog pravi novi.

Prilikom pravljenja rezervnih kopija naših poruka i multimedije WhatsApp koristi samo jedan enkriptovani ključ za sve korisnike, što znači da bi samo jedan uspješan napad programirane mašine ili hakera mogao rezultirati krađom svih naših sadržaja na WhatsApp aplikaciji. Da stvar bude lošija po korisnike arhiva WhatsApp sadržaja čuva se uglavnom na microSD kartici korisnikovog uređaja, kojoj može da pristupi bilo koja aplikacija ili korisnik. To je potencijalno velika opasnost sa ovako ranjivom enkripcijom, koja se obavlja svaki put prilikom arhiviranja poruka, preseljenja aplikacije na novi uređaj ili tokom promene broja korisnika.

WhatsApp je nedavno bio i u središtu priče o prodaji naših podataka!

WhatsApp i Facebook, koji je kupio tu aplikaciju za 19 miliona dolara nisu se još uvijek oglasili povodom ovog slučaja. Komentare nam možete poslati i preko Fejsa!

(MONDO, foto: MONDO portal/App ScreenShot)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS