• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google brani pirate?!

Zakone protiv piraterije naziva "drakonskim" i savjetuje da se promijeni "model poslovanja" kako bi se piraterija obuzdala.

U preporuci australijskoj vladi Google je naveo da će drakonske kazne protiv piraterije koje su već u dobroj mjeri stupile na snagu, samo "doliti ulje na vatru" i da će imati potpuno suprotan efekat. Umjesto suzbijanja piraterije na "brutalan" način Google je dao par savjeta australijskoj, ali i drugim vladama koje biju bitku protiv internet pirata.

"Internet piraterija povezana je sa dostupnošću materijala i njegovom cijenom i za to postoje svi, pa i opipljivi dokazi", navodi Google u svojoj preporuci. "Želimo da podržimo vlade kako bi se stvorili uslovi za legalno i povoljno korišćenje i kupovinu sadržaja u svim zemljama i na svim tržištima".

Australija se bezuspješno bori protiv piraterije već godinama unazad poput mnogih drugih razvijenih zemalja. Google smatra da bi boljim "modelom poslovanja", koji bi donio sve digitalne i autorskim pravima zaštićene sadržaje, po razunim, tržištu prihvatljivim cijenama, omogućilo smanjenje piraterije i povećano "konzumiranje" legalnih sadržaja.

"Umjesto skupe i unaprijed osuđene na propast borbe sa internet piraterijom savjetujemo pažljivo razmatranje onoga što tržište želi i omogućavanje sadržaja svima", zaključuje Google, a prenosi TorrentFreak portal.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS