• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pametni sat: Čemu služi, koliko košta (V)

Testirali smo Sony SmartWatch 2, koji se može koristiti sa svim Android telefonima koji imaju Bluetooth vezu.

Sonyjeva druga generacija pametnog sata ispravlja neke od nedostataka prve i omogućava korišćenje sata za upravljanje telefonom i njegovo lakše korišćenje.

Sa Xperijom Z1 i drugim Xperia uređajima, kao i bilo kojim NFC telefonom (Android Ice Cream Sandwich 4.0 i novijim) povezuje se preko Bluetoot/NFC veze, u štedljivom modu, koji omogućava da se baterija telefona i sata sporije troše. Prosječno, sat ćete "puniti" svaka dva, tri dana.


Klasična "satna" funkcija ovog prilično velikog pametnog sata prikazuje se u momentima kada je sat u stanju mirovanja. U tim trenucima sat se može koristiti kao i svaki drugi i u tom slučaju baterija traje daleko duže, čak i do dvije nedjelje. Kada se pipne displej osjetljiv na dodir sat se transformiše u pomoćni dodatak za telefon i prikazuje meni sličan Sony telefonima. Na sat se preko smartfona mogu ubaciti aplikacije. Takođe, SW2 je gotovo dvostruko jeftiniji od Samsungovog Galaxy Geara, otporan je na vodu i izrađen od kvalitetnijih materijala, bolje završne obrade.


Displej sata je urađen u Transflective tehnologiji, koja omogućava jasnu čitljivost i na otvorenom, dijagonala mu je 1.6 inča, a rezolucija 220 x 176 piksela. U paketu sa satom stiže metalni, prilično dugačak, ali podesiv kaiš, kao i dodatni silikonski kaiševi, u modernim bojama, koji se ne mijenjaju baš lako, ali bi svaki „sajdžija" trebalo da ih zamijeni bez problema. Kućište sata je otporno na prskanje, kratkotrajno potapanje, grebanje i prašinu, a namjena i oblik su idealni za rekreativce i sportiste, koji na ruci uvijek mogu da prate informacije o uspješnosti treninga.

Preko sata možete koristiti kameru, muzički plejer, čitati poruke, upravljati funkcijama telefona, pozivima, čitati mejlove, Facebook, Twitter, gledati slike i pisati podsjetnike ili koristiti kalendar, a da telefon i ne izvadite iz džepa ili torbe. Nedostaci sata su to što nema kameru, koju Samsungov model ima, nije lagan i displej je mogao biti veće i više rezolucije.

Cijena sata u Srbiji je oko 160 evra. VIDEO

(Marko Čavić, MONDO, foto: MONDO portal)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS