• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pet sjajnih Firefox savjeta

Pogledajte ove savjete koji će vam olakšati upotrebu Firefox pregledača.

Firefox ekipa svoje korisnike redovno upućuje u "tajne" boljeg i lakšeg korišćenja popularnog internet pregledača, a mi smo izdvojili pet nama najzanimljivijih. Možda ove trikove i znate, ali nije loše podsjetiti vas još jednom na njih.

1. Lozinke
Firefox će vas makar jednom godišnje podsjećati da promijenite svoje lozinke za sajtove kojim pristupate. Posebno će voditi računa o tome ukoliko dođe do bezbjednosnih propusta na nekom od servisa. Kada dođe vrijeme za promjenu lozinke posjetite Firefox Password link, koji će vam pomoći detaljnim korak po korak uputstvom kako da odaberete snažnu i kvalitetnu lozinku. O kreiranju sigurne lozinke pisao je i MobIT, pa možete posjetiti i taj link :)

2. Zakačeni tabovi
Kliknite desnim klikom na tab u Firefohu i odaberite komandu "Pin Tab". Tab će se smanjiti, zakačiće se u lijevi gornji ugao pregledača i ostaće uvijek otvoren, a i nećete moći slučajno da ga isključite. Takođe, svaki put kada pokrenete Firefox pokrenućete i zakačene tabove. Koristite ih za omiljene strance, koje će se automatski otvarati kada pokrenete Firefox.



3. Pregledajte u "fulu"
Firefox savjetuje svojim korisnicima da zbog sve većeg broja informacija na sajtovima i njihovog izgleda, ali i velikog broja uređaja sa manjim ekranima, koristire Full Screen Browsing. To možete aktivirati pritiskom na F11 taster.

4. Ključne reči
Pretražujte omiljene sajtove, poput Wikipedije, preko ključnih riječi, koje ćete definisati i sačuvati lako i brzo. Pretraživanje, recimo Wikipedije, je utoliko lakše što se ona može započeti direktno iz Firefox "Location bara".

5. Neka vas ne prate!
Aktivacijom opcije "Do Not Track" sajtovima koji vam traže da prate vaše aktivnosti na njima poslaćete poruku da vas ne prate i najviše sajtova će tu odluku poštovati. Više detalja o aktivaciji i načinima zaštite pročitajte na linku gore.

Vaše korisne savete za Firefox možete podeliti sa nama u komentarima ili preko MONDO MobIT Facebook stranice!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS