• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od aprila Nokia i zvanično Microsoftova!

Kompanije zvaničnim saopštenjem najavile da će se spojiti tokom aprila.

Nokijna odjeljena smartfona, uređaja i servisa postaće u ptpunosti Microsoftova u aprilu, zvanično je saopšteno iz te dvije kompanije. U saopštenju koje su nam dostavile kompanije navodi se da je ugovor o pripajanju Nokije Microsoftu potpisan u septembru, a da će biti potvrđen u aprilu, nešto kasnije nego što se očekivalo prilikom najave spajanja.

Kompanije Microsoft i Nokia dobile su dopuštenje o pripajanju sa više od 15 tržišta širom svijeta, ukiljučujuću azijska, američka i evropska regulatorna tijela za tržište i konkurenciju. Ipak, nisu svi tako srećni zbog ovog spajanja. Samsung, Google, HTC i ZTE izrazili su nezadovoljstvo spajanjem Microsofta i Nokije, plašeći se da će to dovesti do povećanih cijena velikog broja licenci za patente, koje ovi, ali i svi drugi proizvođači telefona plaćaju za korišćenje.


Sa druge strane Lumia serija i Windows Phone bilježe konstantan, ali sporiji uspjeh nego što su neki očekivali. Ipak, ova godina biće vrlo zanimljiva, jer stiže Windows Phone 8.1, koji će se izravnati sa iOS i Android sistemima po mogućostima i situacija na tržištu će biti zanimljivija. Za sada Nokia i Microsoft dominantni su na tržištu foto-telefona, zahvaljujući PureView seriji.

Šta očekujete od spajanja?

(MONDO, Foto: Promo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS