• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Objavite rezultat testa na polne bolesti

Postoji aplikacija koja će rezultate testova polno prenosivih bolesti učiniti javnim i lako dostupnim svima!

Prema riječima tima koji stoji iza aplikacije Hula ona je napravljena s idejom da se ljudima koji žele da stupe u seksualni odnos olakša "razgovor" o polinim bolestima. Da li se neko zaista testirao, kada i kakvi su rezultati testova reći će nam Hula, koja je besplatno dostupna za iPhone, a očekuju se verzije i za druge uređaje.

Aplikacija pronalazi klinike i ordinacije u blizini korisnika putem GPS signala i mapa, odnosno internet preporuka i sajtova i savjetuje korisnika gdje je najbolje mjesto za testiranje. Po obavljenom testu korisnik može da okači rezultate i učini ih javno dostupnim, kao dokaz da je "prošao" test na, recimo hlamidiju, gonoreju ili neku drugu polno prenosivu bolest. Hula se lako integriše u druge društvene mreže koje korisnik odabere i na taj način drugi korisnici mogu da vide da je test polno prenosivih bolesti i kojih dobio zeleno svjetlo.

Aplikacija Hula je nastala s rezlogom da se neprijatni razgovori o ovoj vrlo važnoj, ali delikatnoj temi jednostavno preskoče. "Okačite informaciju da ste "čisti" i lakše je i vama i budućim partnerima", kažu autori Hule, koja je besplatna i ima ocjenu 4.5 od pet. Ova aplikacija je obavezna za sve one koji koriste društvenu mrežu za spavanje sa strancima, koju smo vam nedavno predstavili!

(MONDO, Foto: Hula)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS