• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odvikavanje od interneta traje tri godine!

U Americi sve više kampova za odvikavanje od interneta, dok se u Hrvatskoj svake godine registruje sve više slučajeva zavisnosti od interneta.

U Hrvatskoj se svake godine zabilježi 12 do 14 novih slučajeva zavisnosti od interneta među populacijom uzrasta od sedam do 18 godina, piše "Slobodna Dalmacija". Osim što izaziva zavisnost, pretjerano korišćenje interneta djecu izlaže brojnim rizicima - provodeći sve više vremena za računarom ili pametnim telefonom gube socijalne vještine, što ih čini lakim plijenom pedofilima ili vršnjačkom nasilju koje se internetom širi rapidnom brzinom.

Najmlađi evidentirani zavisnik od interneta doslovce je doživio blaži nervni slom kada su ga roditelji ostavili u stanu bez kabla za vezu s internetom... Dječak je počeo da razbija sve po stanu, iznosi jedan od primjera dalmatinski dnevnik.

U Sjedinjenim Američkim Državama već postoje terapeutski kampovi za zavisnike od interneta u kojima terapije traju i do tri godine. Za Srbiju još uvijek ne postoje zvanični podaci o broju internet zavisnika niti kako se oni liječe. Kako prepoznati zavisnost od interneta opisali smo vam na linku.

(MONDO/Agencije, Foto: Guliver/Getty/Thinkstock. Ilustracija)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS