• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nerviraju li vas reklame u aplikacijama?

Posljednja istraživanja pokazuju da će reklama biti sve više!

Nažalost, u Srbiji većina korisnika "osuđena" je na besplatne aplikacije sa reklamama, jer nam "premijum" aplikacije i igre, koje se inače naplaćuju, nisu ni dostupne. Posljednje informacije naglašavaju da će reklama biti sve više, a prihodovaće i do osam puta više nego što je to bio slučaj u 2013. godini.

Prema istraživanju kompanija IDC i App Annie, oglašavanje preko mobilnih aplikacija raste oko 60 odsto godišnje, zbog čega se očekuje da do 2017. prihodi od reklama iz aplikacija prestignu prihode od oglašavanja putem internet stranica na računarima.

Ukupan prihod ostvaren u prodavnicama aplikacija porastao je 2.3 puta u 2013. godini, a 40 odsto programera koristi oglašavanje u aplikacijama i nudi svoje aplikacije besplatno u Apple, Android, Amazon, Windows Phone i drugim onlajn prodavnicama softvera. Korisnicima se aplikacije, naročito igre nude besplatno, ali se određeni sadržaji i bonusi u igri naplaćuju preko tzv. "In-App" sistema naplate.

Najveće tržište za kupovinu i oglašavanje u mobilnim igrama je tržište Sjeverne Amerike, na kojem se očekuje kako će u odnosu na 2013., do 2017. prihodi porasti čak 3,5 puta od oglašavanja u aplikacijama i igrama. Još veći rast se očekuje na tržištima Indije, gdje će zahvaljujući velikom rastu popularnosti smartfona prihodi od oglašavanja u mobilnim aplikacijama, uključujući i igre, porasti i do devet puta, do 2017!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS