• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rat internet pretraživača počinje

Tokom marta mjeseca slika novog Internet pretraživača kompanije Microsoft, pod nazivom Kumo, "procurila" je na webu.

 Rat internet pretraživača počinje  Izvor: MONDO

Zvanično predstavljanje ovog pretraživača trebalo bi da bude na D: All Things Digital konferenciji koja će se održati 26. maja.

Izgleda da je na pomolu zanimljiv "rat" Internet pretraživača, jer je nedavno sa radom počeo Wolfram Alpha, a sa pojavom Kumo-a korisnici će biti u prilici da izaberu onaj koji najviše odgovara njihovim potrebama.

Microsoft već nekoliko mjeseci vrijedno testira Kumo, a cilj je da ovaj pretraživač postane glavni konkurent Google i Yahoo pretraživačima, koji trenutno vode glavnu riječ kada je popularnost u pitanju.

Kada je sam Kumo u pitanju, prema riječima predsjednika Microsofta Stiva Bolmera, ovaj pretraživač trebalo bi da donese organizovanije rezultate pretrage, grupisanje rezultata po funkcionalnim prezentacijama i brojnim dodatnim elementima.

Konkretan primjer je pretraga nekog mobilnog telefona. Podaci koje će Kumo izlistati korisniku uključuju recenzije, diskusije na forumima, adrese za kupovinu telefona, video fajlove i drugo.

U međuvremenu, Yahoo je najavio planove kojima će poboljšati svoju početnu stranicu za pretraživanje, pa će se tu naći specifični podaci poput adresa, fotografija i drugih bitnih podataka, a ne samo linkovi ka traženim pojmovima.

Bez ikakve sumnje, Google je trenutno vodeći pretraživač na Internetu, a Yahoo ga prati u stopu. Stoga i nečudi ovaj potez Microsofta sa lansiranjem Kumo pretraživača. Ipak Stiv Bolmer i Microsoft ne odustaju od želje da sklope neku vrstu dogovora sa kompanijom Yahoo (ukoliko ne dođe do željene kupovine) i tako pomrsi račune Googleu.

Kao što smo već rekli, u predstojećim mjesecima očekuje nas zanimljiv razvoj situacije na tržištu Internet pretraživača, svojevrstan "rat" u kome glavne uloge vode Google, Yahoo, Microsoft, ali i novi igrač Wolfram Alpha.

Korisnici Interneta će ovde najviše profitirati jer će dobiti sveobuhvatniju, bržu i zanimljiviju pretragu sa relevantnim rezultatima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS