• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da vas SMS podsjeti na rođendane

Facebook i Google kalendar rade za vas i podsetiće vas na važne datume, kako ih ne biste propustili! Evo i kako!

Pokušavajući da upamtimo što veći broj podataka nerijetko se događa da u glavi zapravo stvorimo pravu konfuziju. Zaboravljanje važnih datuma, poput rođendana, može nas dovesti u nepriliku, ali zato su tu društvene mreže, poputa Facebooka, koje se trude da ništa ne zaboravimo!

Facebook je svojim korisnicima prilično olakšao pamćenje datuma rođenja prijatelja, tako što ih redovno ažurira i ističe. Međutim, događa se i da nismo u prilici da svakodnevno pristupamo mreži ili jednostavno ne obraćamo pažnju na Facebook obavještenja, pa nažalost i blagovremena rođendanska čestitka izostane.

Da biste izbjegli eventualne neprijatnosti, koje zaboravljanje nečijeg rođendana može da izazove, pomoći ćemo vam da u šest koraka evidentirate datume kroz Google kalendar događaja i da za njih dobijate redovan podsetnik putem sms poruke.

1. Na vašem Facebook profilu kliknite na opciju "Events", a zatim na strelicu ikonice podešavanja u desnom uglu i odaberite opciju "Export".

2. Pojaviće vam se prozor na koji treba da napravite desni klik (na prvi link) i odaberete opciju "Copy Link address".

3. Sljedeći korak je otvaranje Google kalendara na adresi, na linku, i u meniju pod opcijom "Other calendars" kliknite na strelicu i odaberite "Add by URL".

4. Pojaviće se prozor u koji treba da ubacite adresu koju ste kopirali u drugom koraku. Kliknite dugme "Add Calendar" i uspješno ste završili postupak dodavanja Facebook kalendara sa rođendanima u Google kalendar.

5. Sada treba podesiti telefon za dobijanje SMS obavještenja. Dakle, kliknite na strelicu pored kalendara "Friends birthdays" i odaberite opciju "Calendar Settings". Da bi podesili telefon za prijem sms poruka kliknite dole u dnu na "Set up your mobile phone to receive notifications". Upišite svoj broj telefona i sačekajte da dobijete sms sa verifikacionim kodom, unesite ga i nakon toga sačuvajte podešavanja.

6. I za kraj, odaberite opciju "Friends birthdays", pa "Reminders and notifications". Na stranici koja se pojavi odaberite "Add reminder", podesite vrijeme prijema podsjetnika i sačuvajte ga.

(MONDO, foto: Promo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS