• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da prikažete tekst pjesme na YouTubu

Prikažite tekst, odnosno stihove gotovo svake pjesme sa engleskog govornog područja koja je ubačena na YouTube sajt ikada!

Pokazali smo vam nedavno kako da od Chrome pregledača i YouTuba napravite onlajn muzički plejer od omiljenih video snimaka, a sada ćemo vam otkriti i kako da prikažete stihove, odnosno tekstove svih tih muzičkih videa.

Najveća onlajn musiXmatch baza tekstova pjesama (engleskog govornog područja) napravila je programčić koji omogućava da se preko "Captions" opcije u YouTube muzičkom videu prikaže tekst pjesme, i to u realnom vremenu. Potrebno je da YouTube sajtu pristupate iz Chrome pretraživača i da instalirate musiXmatch dodatak.

Instalacija protiče brzo, nema potrebe za ponovnim pokretanjem Chroma nakon instalacije, a musiXmatch ne zahtijeva neke posebne dozvole, sem za pristup YouTube video snimcima koje gledate i tabovima u kojima su YouTube linkovi otvoreni.

Kada je musiXmatch instaliran otvorite neki YouTube video i u donjem desnom uglu potražite "Captions" podešavanja. Ukoliko su isključena - uključite ih i svaki sledeći muzički video na YouTubu, ako je na engleskom jeziku, sadržaće stihove koji se smijenjuju onako kako "teku" u pjesmi. Ukoliko želite da isključite prikazivanje teksta jednostavno isključite "Captions" na "Off". Klik na "Options" polje u istom meniju omogućava izmjenu boje teksta, fonta, veličine i drugih parametara prikaza koje možete da uredite onako kako se vama dopadaju.



Mana musiXmatcha je (možda) to što ne podržava domaću muziku, ponekad usporava učitavanje video snimka, a desi se i da zakasni sa izbacivanjem sledećeg stiha. Ipak, veći dio vremena radi vrlo korektno i stabilno, a testirali smo ga na Windows tabletu osrednje specifikacije. Ipak, usporenja ili blokadu videa nismo iskusili. Korišćenje musiXmatch dodatka je besplatno, a posebna aplikacija sličnih funkcija dostupna je i za pametne telefone Android, iOS i Windows Phone.

Svoje komentare i predloge u vezi sa musiXmatchom i sličnim aplikacijama čekamo i na MobIT Facebooku!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS