• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook uvodi i praćenje kretanja prijatelja

Iz Facebooka kažu da nova opcija neće biti automatski aktivna, nego na naš zahtjev, i omogućiće prijateljima da prate naše kretanje i obrnuto.

Amerikanci će prvi imati priliku da korisnte "Nearby Friends" opciju (prijatelji u blizini), dok će ostatak svijeta sačekati na nju još neko vrijeme.

Kao što joj ime kaže "Nearby Friends" opcija prikazaće gdje se koji prijatelj nalazi, kada je u našoj blizini, kao i gdje namjerava da putuje. Na taj način moći ćemo da isplaniramo viđanje sa prijateljima, ako smo u blizini, kao i da na brzinu isplaniramo put na isto odredište, kako bismo tamo iznenadili Facebook prijatelje.

Primjer je recimo odlazak u bioskop. Kada odlučite da pogledate "Kapetana Ameriku 2" ili neki drugi film u omiljenom bioskopu i pojavite se tamo Fejs će vam odmah javiti koji prijatelji su već stigli, a prijaviće i sve one koji se pojave naknadno. Tako ćete moći da pogledate film zajedno ili nastavite druženje i nakon filma. Drugi primjer je odlazak prijatelja u Beč, recimo, za praznike. Kada vidite da se prijatelj pakuje, po Facebooku, to je idealna prilika da i vi spakujete kofere i krenete na put sa prijateljem.

I jedna i druga opcija će biti omogućene samo ukoliko to korisnici Facebooka dozvole, kako bi se sačuvala privatnost korisnika. U podešavanjima opcije može se definisati i tačno ko može da vidi naše kretanje, a ponuđeni su pojedinačni kontakti, svi prijatelji, javnost ili samo određeni prijatelji ili grupe prijatelja.

U zavisnosti od operativnog sistema obavještenja o prijateljima u blizini će se prikazivati u padajućem meniju, na zaključanom ekranu i u vidu "pop-up" ekranskih obavještenja.

(MONDO, Foto: Promo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS