• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Microsoft za tri mjeseca zaradio 6 milijardi!

I to u samo prva tri mjeseca! Xbox, Office 365 Home, Surface i Windows donose zaradu i dobro se prodaju. Pročitajte cijeli izvještaj u nastavku!

Profit kompanije Microsoft u prvom tromjesječju 2014. blago je smanjen, jer je kompanija nastavila da se sa ličnih kompjutera preusmjerava na mobilne uređaje i Cloud servise. Američka IT kompanija je za samo tri mjeseca, zaključno sa 31. martom, ostvarila profit od 5.66 milijardi dolara, zahvaljujući prihodima od 20.4 milijarde! Ipak, ovo je blag pad u odnosu na neto profit od šest milijardi dolara i prihode od 20.5 milijardi dolara iz istog perioda prošle godine, prenijela je agencija Frans pres.


Podaci o kvartalnoj zaradi Microsofta nadmašili su očekivanja analitičara, pa su tako akcije kompanije tokom jutra 25. aprila porasle za dva odsto na 40.79 dolara. "Najnoviji kvartalni rezultati pokazatelj su snage našeg poslovanja, kao i prilika koje uočavamo u svijetu mobilnih uređaja i računarstva u oblaku", izjavio je izvršni direktor Microsofta, Satja Nadela, i dodao da je njegova kompanija fokusirana na izradu brzih i smjelih inovativnih proizvoda koje ljudi vole da koriste.

Microsoft profit duguje rastućoj prodaji Xbox konzole, kojih je prodato oko pet miliona od novembra prošle godine, kao i tablet računaru Surface. Prodaja Windowsa porasla je u prvom kvartalu 2014. za četiri odsto, dok je broj pretplatnika za Office 365 Home paket porastao za čak milion, na 4.4 miliona korisnika, prema podacima kompanije.

(MONDO, Foto: MONDO/Marko Čavić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS