• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viber odaje naše podatke i trenutno ne radi

Viber trenutno ne radi, a istraživanje o bezbjednosti podataka Vibera otkrilo je da svako može lako da pročita sve naše poruke i prati listu poziva.

Viber je trenutno nedostupan mnogim korisnicima, uključujući i našu zemljiu. Poruke odlaze, ali se ne isporučuju, pozive i Viber Out servis je nemoguće korisiti, a ne rade ni promjene opcija u aplikaciji, koje zahtjevaju komunikaciju sa serverima aplikacije. Iako na sajtu ne stoji zbog čega mreža ne radi moguće je da su zaposleni već pokrenuli postupak rješavanja problema sa otkrivanjem podataka korisnika.

Naime, prema rezultatima istraživanja Univerziteta u Nju Hevenu podaci korisnika na Viber serverima nisu enkriptovani, odnosno zaštićeni lozinkom ili na neki drugi način i treće lice u potpunosti im može pristupiti ukoliko ima pravilan link. Među podacima su sve poruke i pozivi koje šaljemo i primamo, uključujući Viber Out servis.



Viber je potvrdio da je ovo istina, ali i da u kompaniji nije registrovan nijedan slučaj ugroženog korisnika. Zbog otkrivenog propusta u Viberu su najavili dopunu aplikacije, koja će se u narednim danima pojaviti za Android i iOS, a potom i za Windows Phone i druge platforme.

Inače, Viber nije usamljen što se bezbjednosnih propusta u aplikaciji tiče. Nedavno je otkriven bag i u WhatsApp porukama, a šuška se i o tome da WhatsApp prodaje naše podatke. Možda i ne treba paničiti, ali svakako nije prijatno znati da su svi naši podaci iz najpopularnijih aplikacija nekome dostupni na "izvol'te"...

(MONDO/Marko Čavić, Foto: Promo/ Foto: MONDO portal)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS