• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opala prodaja mobilnih telefona u BiH

Prodaja mobilnih telefona u BiH od početka ove godine manja je čak za 50 odsto.

 Opala prodaja mobilnih telefona u BiH Izvor: MONDO

Ovoliko smanjenje prodaje znatno je iznad svjetskog prosjeka, što se dovodi u vezu sa uticajem globalne ekonomske i finansijske krize koja je prepolovila potražnju za mobilnim telefonima, potvrđeno je iz generalnog zastupništva svjetskog proizvođača telefona ''Nokije'' koja pokriva 50 odsto tržišta BiH.

Menadžer "Nokijinog" generalnog zastupnika ''Mobis elektronike'' Nebojša Biškup izjavio je da je ovo zastupništvo u prvom tromjesečju zabilježilo pad prodaje od 50 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok se situacija početkom drugog tromjesečja nešto popravila, pa je prodaja manja za 40 odsto.

Biškup je rekao medijima da stvarni broj građana BiH koji koriste mobilni telefon ne prelazi 60 odsto, što potvrđuje da tržište nije prezasićeno mobilnom telefonijom, nego je očigledno riječ o psihološkom efektu koji je izazvao strah od posljedica svjetske recesije.

Njegova procjena je da bi do stabilizacije na tržištu moglo doći tek pred kraj tekuće godine, jer su razna istraživanja pokazala da su telekom usluge prve na kojima će građani štedjeti u vrijeme ekonomske krize.

Globalna prodaja mobilnih telefona u svijetu u prvom tromjesečju ove godine opala je za 8,6 odsto. Iako ekonomski analitičari očekuju poboljšanje situacije, na godišnjem nivou pad prodaje mogao bi iznositi oko 4,2 odsto.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS