• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tinejdžerima Nokia više nije "cool"

Popularnost Nokia mobilnih telefona među tinejdžerima iz dana u dan blijedi jer, u trci sa konkurencijom, Nokia ne uspijeva da održi korak.

 Tinejdžerima Nokia više nije "cool" Izvor: MONDO

U istraživanju sprovedenom među 112.000 tinejdžera iz 30 zemalja, samo 21 odsto ispitanika izjavilo je da je Nokia njihov omiljeni brend kada su telefoni u pitanju. Prošle godine taj procenat je iznosio 29 od ukupno ispitanih.

Jedan od razloga mogao bi biti to što Nokia u ovom trenutku jednostavno ne posjeduje "cool" telefone, atraktivne za masovno tržište.

Ovakav razvoj situacije na tržištu najviše je pogodovao Južnokorejskim kompanijama Samsung Electronics i LG Electronics koje su značajno povećale svoje učešće na tržištu mobilnih uređaja.

Ono što je najbitnije, za ova dva proizvođača ključna ciljna grupa su tinejdžeri i veliki dio proizvoda namijenjen je baš ovoj populaciji. Jeftini taktilni telefoni, poput LG Cookie-ja, primamljivi su za mlade kako po funkcijama, tako i po cijeni.

Predstavljanje Nokia 5800 modela početkom ove godine malo je popravilo situaciju u ovoj kompaniji, ali ni blizu onoga što je potrebno da bi se povratila ona popularnost koju je Nokia svojevremeno imala.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS