• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPhone 3G S - brzina i video kamera

Samo godinu dana nakon što je kompanija Apple predstavila iPhone 3G, stigao je nasljednik sa oznakom "S" koja se odnosi na brzinu (speed).

 iPhone 3G S - brzina i video kamera Izvor: MONDO

Ovaj apdejtovani "pametni" telefon donosi mnoštvo poboljšanja, uključujući i veći skladišni prostor, brži procesor, HSDPA podršku, bolju kameru... a sve to po istoj cijeni kao i prethodni model.

O tome koliko su fanovi proizvoda kompanije Apple željno čekali poboljšanu verziju iPhone uređaja, govori i podatak da su neki od njih čak iz Amerike došli u Evropu kako bi, zbog vremenske razlike, među prvima kupili ovaj telefon.

Brzina od 600 megaherca, koliko posjeduje centralni procesor novog modela, povećanje je od čak 50 odsto i trebalo bi da omogući znatno brži rad operativnog sistema. Sistemska memorija takođe je duplirana i sada iznosi 256 megabajta.

I kamera je pretrpjela izvjesne promjene. Iako se radi o svega tri megapiksela, nova kamera konačno donosi opciju autofokusiranja. Novina je i snimanje video zapisa sa autoosvjetljenjem i autofokusom.

Novi hardver upakovan je u modele od 16 i 32 gigabajta, koji će se prodavati u crnoj i bijeloj boji po cijeni od 199, odnosno 299 američkih dolara.

Kada su softverska unapređenja u pitanju treba izdvojiti 3.0 softver koji omogućava povezivanje iPhone uređaja sa kompjuterom preko USB ili Bluetooth konekcije.

Novu softversku opciju predstavlja Find My iPhone aplikacija, koja korisnicima omogućava da pronađu svoj telefon ako ga zagube, tako što se njegova trenutna lokacija prikazuje na mapi. Kada se aktivira, možete poslati poruku na svoj telefon i on će se oglasiti zvukom čak i kada je on isključen. Pomoću iste funkcije možete daljinski izbrisati sve podatke sa telefona.

Apple iPhone 3G S u prodaji se nalazi od 19. juna u Americi i nekoliko evropskih zemalja, dok će se u ostatku svijeta u prodavnica naći od 9. jula.

(Bratislav Jovanović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS