• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pirati stigli i na CeBIT

Policija je sprovela pretres štandova na sajmu CeBIT u Hanoveru.

 Pirati stigli i na CeBIT Izvor: MONDO

Policija i sud u Hanoveru obavili su u prethodna dva dana pretres 52 štanda izlagača na tehnološkom sajmu CeBIT, koji se održava od 3. do 9. marta, u potrazi za eventualnim piratskim proizvodima, izjavio je hanoverski vrhovni tužilac Hans-Jirgen Lendekel.

Policija je, kako je naveo Lendekel, zaplenila pre svega određen broj mobilnih telefona i digitalnih plejera MP3, kao i reklamnih prospekata.

Zaplenjeni uređaji, propagandni i ostali materijali smešteni su u 68 kartonskih kutija koje su stavljene na raspolaganje policiji.

Nemačko pravosuđe sumnja da se u svim slučajevima radi o kompresiji podataka pod patentom bez prethodnog plaćanja dozvole za taj posao, istakao je Lendkel.

On je saopštio da su proizvođači takvih proizvoda u većini Kinezi, ali da ima i evropških štandova među kojima je devet nemačkih.

To nije prvi put da hanoverska policija sprovodi pretres tokom CeBIT-a, ali dosad, kako je objavilo tužilaštvo, nikada nije imao tolike razmere.

Lendkel je istakao da piraterija nanosi ogromnu štetu tako da se mora zaustaviti i da će istraga trajati više sedmica, preneli su francuski mediji.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS