• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple najavio Firmware 2.0

Kompanija Apple predstavila je planove vezane za novi Firmware (verzija 2.0), u okviru svog SDK (Softvare Development Kit) alata.

 Apple najavio Firmware 2.0 Izvor: MONDO

Utilizacija alata izgleda veoma intuitivno, a Skot Forstal, šef SDK razvojnog tima predstavio je ovih dana osnove aplikacije. One uključuju alatke za manipulaciju slikama, Open GL, Touch Fighter aplikaciju za akceleraciju dodira...

Prisutan je i AOL Messenger, sa interfejsom baziranim na registrovanju pokreta. SDK uključuje i podršku za Microsoft Exchange ActiveSync što će omogućiti protok e-mail poruka, ali i usklađivanje ostalih podataka sa Exchange Serverima 2003 i 2007.

Dodata je i mogućnost da se sa iPhone uređaja otvaraju PowerPoint prezentacije (pomoću elektronske pošte), ali i mogućnost masovnog brisanja i premeštanja poruka.

Pominje se i roditeljska kontrola, koja će limitirati pristup (pre svega deci) ka video/sajtovima YouTube i Safari.

Kao i svi drugi SDK alati i Appleov je napravljen sa ciljem da omogući i drugima da besplatno pristupe njegovim opcijama i učestvuju u razvoju, stvaranju i poboljšanju aplikacija koje ovaj alat donosi.

Apple je pokrenuo i program podrške za razvojne timove preko svoje App Store prodavnice, gde će se aplikacije distribuirati i prodavati.

Novi Firmware neće se na tržištu pojaviti pre juna tekuće godine, ali će biti besplatan za sve korisnike iPhone uređaja. Vlasnici iPod touch uređaja za Firmware 2.0 plaćaće neku razumnu cenu.

(Bratislav Jovanović, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS