• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hakerski napadi na MySpace i Facebook

Sajtovi MySpace i Facebook su laka meta za hakere.

 Hakerski napadi na MySpace i Facebook Izvor: MONDO

Fortify Software, kompanija koja se bavi proizvodnjom i prodajom zaštitnog softvera, upozorila je na konstantne napade hakera koji su upereni ka sajtovima MySpace, Facebook kao i drugim sajtovima socijalne sadržine.

Ovakvi sajtovi su nova meta hakera jer su dizajnirani da tako da ih mogu koristiti i "nesofisticirani" korisnici, pa je rizik kliktanja na linkove koji su "sumnjivi" veoma veliki (što znači da su veće šanse da vas link odvede do potencijalno neželjenog i štetnog virusa, trojanca ili drugog malwarea).

Ubacivanje neželjenog sadržaja vrši se preko Aurigma ActiveX softvera za "uploading", koji poseduju svi sajtovi socijalne mreže. Ono što je najgore, jeste da se ovakav hakerski alat trenutno nudi za besplatno preuzimanje na nekoliko kineskih sajtova (poznato je da pord Rusije, Kina predsatvlja potencijalno najveću pretnju kada su u pitanju virusi i drugi neželjeni sadržaji).

Prema rečima Roba Rahvalda, direktora marketinga kompanije Fortify Software, firme kao što su MySpace ili Facebook ne mogu swe više osloniti na sopstvene snage kada je u pitanu zašzitni softver koji se nalazi na njihovim sajtovima, već se moraju obratiti i oprobanim znalcima na polju internet zaštite.

(Bratislav Jovanović, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS