• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Besplatan Office od 2010. godine

Microsoft će u prvoj polovini 2010. godine korisnicima preko interneta ponuditi besplatan Office paket programa za pisanje i obradu podataka.

 Besplatan Office od 2010. godine Izvor: MONDO

Internet verzija Office paketa biće spremna za tržište u isto vrijeme kad i nova verzija standardnog softverskog paketa Office 2010, koji će se naplaćivati i instalirati na kompjutere.

Office paket koristi se na skoro svim kompjuterima u svijetu i obuhvata programe Word za obradu tekstualnih fajlova, Excel za radne tabele i proračune, PowerPoint za prezentacije i Outlook za elektronsku poštu.

Microsoft će pokušati da ponudom besplatnog softvera koji se ne instalira na kompjutere iskoristi popularnost internet usluga ne ugrožavajići profit koji dobija od standardnog softvera koji se instalira na kompjutere ili kompanijske servere.

Kako je prenio "Wall Street Journal", u Microsoftu očekuju da će internet ponudom uzeti dio tržišta od kompanije Google, koji nudi internet aplikacije za obradu teksta i podataka u paketu Google docs, a prošle sedmice je objavio da planira da na tržište izbaci operativni sistem Chrome.

Šef odsjeka za poslovni softver Stivel Elop kazao je u jednom intervjuu da očekuje da će besplatna ponuda Office paketa prkeo interneta pomoći Microsoftu da proširi poslovanje.

U sektoru standardnog Office softvera ne bilježi se veliki rast profita, ali Microsoft ima priliku da razvojem na internetu poveća broj korisnika koji koriste usluge preko interneta, poput elektronske pošte i aplikacija za saradnju.

Osnovna prednost programa koji se koriste preko interneta jeste to sto korisnicima omogućavaju da uđu u tekstove i druge dokumente koje uređuju sa bilo kog uređaja koji je povezan na internet, bez obzira da li je na njemu instaliran Microsoftov operativni sistem ili sistem otvorenog koda poput Linuxa.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS