• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sagem: Buđenje uspavane lepotice

Na Mobile World Congressu 2008 Sagem je, pod novim sloganom "Partner u vašem životu", predstavio više od 20 modela mobilnih telefona.

 Sagem: Buđenje uspavane lepotice Izvor: MONDO

Sećate li se Sagema i njegovih vrlo lepih, ali za upotrebu veoma komplikovanih, telefona? Ukoliko ste zaboravili ovog francuskog proizvođača, novi modeli i dodatna oprema tu su da vas zainteresuju i ponovo ožive želju da kupite neki od modela iz njegove ponude. Na vrlo zanimljivom štandu i pod novim sloganom "Partner u vašem životu", Sagem je predstavio više od 20 mobilnih telefona koji su mogli da se isprobaju, ali kojima, nažalost, softver nije u potpunosti završen (nekoliko modela je, ipak, bilo potpuno operabilno). Sagem velike nade polaže u fenomenalan dizajn novih telefona, kao i na redizajniran sistem menija, koji njihovu upotrebu čini daleko jednostavnijom i praktičnijom. Svoj budući portfolio Sagem je podelio u pet kategorija - My Intense Life, My Confident Life, My Easy Life, My Ultimate Life i My Fashion. Poslednja sadrži šest ekskluzivnih modela, nastalih u saradnji Sagema sa firmama poput LuluCastagnette, RG512, Faconnable, Lands of Rugby, Oxbow i Roland Garros.

Roland Garros by Sagem

Treću godinu zaredom French Open i Sagem sarađuju na izradi mobilnog telefona, a rezultat je naslednik mnogo boljeg dizajna i funkcija. Ovaj telefon posvećen je belom sportu, ali nije namenjen samo teniserima ili sportistima, nego i ljudima koji dizajn telefona stavljaju na prvo mesto. Novi teniserski telefon opremljen je TFT displejom rezolucije 128x160 piksela sa prikazom do 65.536 boja, a pored velikog i prepoznatljivog Roland Garros pečata, telefon će imati mnogo predefinisanih pozadinskih slika, melodija, igara i čuvara ekrana sa motivima French Opena. Takođe, svaki taster tastature urađen je u maniru stilizovane teniserske lopte. Vrlo tanak, svega 10,9 mm, i lagan, samo 81 gram, ovaj telefon lako će se uklopiti sa svakim modnim stilom, a funkcije poput Bluetootha, kamere rezolucije 1,3 MPx sa video snimanjem i 4x digitalnim zumom samo su dodatni plus. Takođe, Roland Garros mobilni ima i 13 MB interne memorije, koje se može proširiti microSD karticama velikog kapaciteta. Muzički plejer podržava mp3 i AAC fajlove, a sličice i muziku moguće je slati preko MMS poruka. Tu su još i SMS, Java podrška, pristup muzici stiskom na jedan taster i baterija dovoljna za do tri sata razgovora. U prodaji ga očekujemo poeetkom aprila. Taman na vreme za veliki teniski šou!

my 721X So Ice

Mobilni telefon čiji je dizajn inspirisan ledenim površinama - sjajnim, čvrstim i hladnim na dodir - ima vrlo zanimljiv set funkcija, koje bi, pored odličnog dizajna mogle da mu obezbede veliki tržišni uspeh. Ledeni okvir i kvalitetni materijali kriju TFT displej visoke rezolucije, dijagonale 2 inèa sa 262.144 boje istovremeno. Ugrađena je kamera rezolucije 3,2 megapiksela sa portretnim ogledalom i zanimljivim propratnim funkcijama. Plejer može da se sluša preko ugrađenog spikerfona ili pripadajućih slušalica, a podržani su mp3 i AAC. Muzičku ponudu zaokružuju polifone melodije visokog kvaliteta i stereo FM radio sa RDS podrškom. MMS poruke mogu da sadrže slike, tekst i melodije, a tu su i SMS, Wap 2.0, Java MIDP 2.0, USB podrška, microSD slot za kartice, Bluetooth, tribend podrška i baterija visokog kapaciteta dovoljna za do tri sata neprestanog razgovora ili šest sati slušanja muzike. Cena ovog mališana sa maskom od brušenog aluminijuma nije najavljena, ali je poznato da će se u prodaji pojaviti u aprilu ove godine. Masa mu je 90 grama, a dimenzije 106x52x12,6 mm. Veoma sličan model, gotovo istih funkcija, ali sa 0,2 inča većim displejom i u slajder kućištu, prodavaće se pod nazivom my 721Z i biće dostupan kada i prvi 721X.

myMobile TV


Za ovogodišnji Kongres, Sagem je spremio i premijeru ovog veoma zanimljivog telefona sa TV antenom i GSM prijemnikom u istom kućištu. Sistem rotacionog displeja omogućava da se pronađe najbolji ugao prilikom pregledanja TV ili video sadržaja, a dizajn telefona podseća na legendarni Nokijin Symbian telefon 6280. TV prijem omogućen je zahvaljujući postojanju DVB-H i DVB-SH prijemnika, koji preko DTT satelita primaju TV signal. Displej ima TFT matricu, QVGA rezoluciju i prikazuje do 262.144 boje istovremeno, dok IPS tehnologija omogućava da oštrina i osvetljenost displeja budu uvek isti, bez obzira na to iz kojeg se ugla gleda. Dijagonala je 2,2 inča, a tu je i spoljašnji displej niže rezolucije sa prikazom do 65k boja, koji se koristi kada je preklopnik zatvoren. U pauzama gledanja TV-a ovaj telefon možete iskoristiti kao vokmen jer ima muzički stereo plejer sa ekvilajzerima i spikerfonom, kao fotoaparat rezolucije 2 MPx ili odličnu video kameru. Interna memorija od 25 MB proširiva je microSD karticama velikog kapaciteta, a Bluetooth A2DP podrška omogućava stereo prenos zvuka i na bežične slušalice. Tu je i MMS, Wap 2.0 pretraživač, multitasking, koji omogućava obavljanje više funkcija istovremeno, Java 3D igre i SyncML. Baterija je dovoljno jaka da izgura do tri sata pregledanja video materijala ili gledanja televizije i do pet sati neprekidnog telefoniranja. Inovativni tasteri osetljivi na dodir smešteni su ispod displeja i služe za skaliranje, odnosno okretanje video sadržaja iz uspravnog u položen mod i obrnuto. Ovaj mobilni već se nalazi u prodaji.

my 750X Ubistven izgled

Kombinacija muzičkog plejera i telefona odličnog dizajna koji je, rekli bismo, pozajmljen od iPoda. Telefon ima sjajnu završnicu crne maske, sa samo jednom nijansom zelene, crvene, plave, ljubičaste ili narandžaste boje sa kojom se slažu senzorski tasteri za kontrolisanje muzičkog plejera, koji su aktivini samo kada se sluša muzika. my 750X podržava 3G/HSDPA i ima VGA video call kameru, dok je na poleđini glavna kamera rezolucije 3,2 MPx sa video snimanjem. Displej ima dijagonalu 2,4 inča, TFT je matrice i QVGA rezolucije sa prikazom do 262.144 boje. Pored MMS-a i SMS-a podržan je i E-mail i Instant Messaging, a tu je i Java 3D podrška za najbolje 3D igre. Wap i Web pretraživač verzije 2.0 omogućuje pregledanje složenih Internet stranica, ugrađen je Bluetooth, kao i FM radio sa stereo izlazom i RDS podrškom. Interna memorija od 54 MB nadogradiva je pomoću microSD kartica, koje se ubacuju na bok telefona. Dimenzije my 750X su veoma dobre i iznose 108x48x11 mm uz masu od 95 grama.

my 855C Rad i uživanje


Ovo je veoma lepo stilizovan preklopni telefon moćnih funkcija i zanimljive kombinacije materijala, upotrebljenih za izradu kućišta - plastike, aluminijuma i pleksiglasa. Eksterni LCD displej ima rezoluciju od 96x64 piksela u boji je i dijagonale 1,1 inča. Glavni TFT, QVGA displej dijagonale dva inča prikazuje do 262.144 boja. Interna memorija od 54 MB proširiva je preko microSD kartica, a za popunjavanje memorije zaduženi su kamera rezolucije dva megapiksela sa video snimanjem kao i muzički plejer za mp3 i AAC fajlove. U samom preklopu nalazi se i video call VGA kamera za video pozive koja funkcioniše na HSDPA mrežama. Podržani su EDGE, GPRS, MMS, SMS, Bluetooth, Wap 2.0, Java i 3D polifone melodije, tribend gledanje TV programa, stereo bežični prenos muzike i drugo. Dimenzije ovog telefona sa delovima maske izrađenim od nerđajućeg čelika su 96x49x16 mm, uz masu od 95 grama.

(Marko Čavić Mobi blog za www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS