• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sporazum Nokie i Majkrosofta o programima za telefone

Korporacija Majkrosoft i proizvodjač mobilnih telefona Nokia sklopili su sporazum o proizvodnji programa iz paketa "Office” za Nokijine telefone.

 Sporazum Nokie i Majkrosofta o programima za telefone Izvor: MONDO

Sporazum Nokie i Majkrosofta je naznaka da se te dvije kompanije, koje su nekada bile žestoki konkurenti, sve više zbližavaju da bi se izborile sa konkurencijom koja im objema prijeti.

Obje kompanije su izgubile sjaj na tržištu mobilnih telefona sa pojavom novih tehnologija, poput Eplovog (Apple) "iPhone”, "blekberija" proizvodjača RIM (Researcc in Motion) i Guglovog operativnog sistema "android".

Sporazum sa Nokijom trebalo bi da pomogne Majkrosoftu da poboljša položaj na tržištu mobilnih telefona i poveća prisustvo "ofis" paketa.

"Ofis" ima sve oštriju konkurenciju besplatnih programa za tekstove i tabele koji se preuzimaju sa interneta, a koje proizvode između ostalog Google i San majkrosistems (Sun Microsystems).

Majkrosoft već proizvodi verziju "ofisa" za mobilne uređaje koji su zasnovani na njegovom sistemu "Windows Mobile”, ali i drugi proizvođači, poput Data viza, proizvode softver koji na "blekberiju" i drugim telefonima može da otvori dokumente rađene u programu "ofis" paketa.

Najveći broj Nokijinih mobilnih telefona zasnovan je na sistemu "simbijan" (Symbian), koji je konkurencija Majkrosoftovom "vindouz mobajlu".

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS