• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nokia i Microsoft prave Office za telefone

Korporacija Microsoft i proizvođač mobilnih telefona Nokia sklopili su sporazum o proizvodnji programa iz paketa Office za Nokia telefone.

 Nokia i Microsoft prave Office za telefone Izvor: MONDO

Wall Street Journal pozivajući se na nezvanične izvore navodi da je sporazum Nokie i Microsofta naznaka da se te dvije kompanije, koje su nekada bile žestoki konkurenti, sve više zbližavaju da bi se izborile sa konkurencijom koja im objema prijeti.

Obje kompanije su izgubile sjaj na tržištu mobilnih telefona sa pojavom novih tehnologija, poput Apple iPhone uređaja, Blackberry proizvođača RIM (Research in Motion) i operativnog sistema Android kompanije Google.

Sporazum sa Nokiom trebalo bi da pomogne Microsoftu da poboljša položaj na tržištu mobilnih telefona i poveća prisustvo Office paketa.

Office ima sve oštriju konkurenciju besplatnih programa za tekstove i tabele koji se preuzimaju sa interneta, a koje proizvode između ostalog Google i Sun Microsystems.

Microsoft već proizvodi verziju Office programa za mobilne uređaje koji su zasnovani na njegovom sistemu Windows Mobile, ali i drugi proizvođači proizvode softver koji na Blackberry i drugim telefonima može da otvori dokumente rađene u programu Office paketa.

Najveći broj Nokia mobilnih telefona zasnovan je na sistemu Symbian, koji je konkurencija Microsoftovom Windows Mobile operativnom sistemu.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS