• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koja si životinja - saznaj odmah!

Google Doodle posvećen je Danu planete Zemlje, koji se obeležava od 1992. godine, a ove godine ima posebno iznenađenje za sve posetoce Googla.

 Koja si životinja - saznaj odmah! Izvor: Google/MONDO portal.

Ustanožac.
Izvor: Google/MONDO portal.
Rešite test "Koja ste životinja" na Guglu i internet gigant će vam otkriti koja da li ste ždral, zmaj, lignja, ustanožac ili neka druga životinja. Novi Google Doodle je posvećen Danu planete Zemlje i skreće pažnju na probleme sa kojima se naša planeta suočava u ovom trenutku.

Ovaj Dan obeležava se odlukom Ujedinjenih nacija, nakon što je u Rio de Žaneiru održana konferencija o životnoj sredini i održivom razvoju. Cilj Dana planete Zemlje jeste da se na taj dan čovečanstvo upozori na loše stanje u kome se planeta nalazi zbog prekomernog zagađenja i nekontrolisane potrošnje resursa.

"Vazduh koji dišemo, voda koju pijemo i tlo iz koga raste naša hrana deo su osetljivog globalnog eko sistema koji je pod sve većim pritiskom zbog ljudskih aktivnsoti. Od nestajanja šuma u tropima do uništavanja riba u okeanu, od sve većih nestašica pijaće vode do rapidnog opadanja biodiverziteta i sve zagađenijeg vazduha i mora u mnogim delovima sveta, vidimo tešku ruku čovečanstva", naveo je Ban u poruci koja je objavljena na sajtu UN.

On je ukazao da kako raste broj stanovnika na planeti, to sve više ljudi treba da shvate da je neodrživa njihova potrošnja resursa Zemlje. Više o obeležavanju Dana planete Zemlje pročitajte na linku, a MONDO MobIT potražite i na Facebooku, Twitteru i instagramu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS