• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Toshiba JournE - multimedijalno putovanje

Novi računar kompanije Toshiba, pod nazivom JournE, trebalo bi da se pojavi na tržištu do kraja godine po cijeni od 360 dolara.

 Toshiba JournE - multimedijalno putovanje Izvor: MONDO

Prema mišljenju njegovih dizajnera, Toshiba JournE biće prava poslastica za posjetioce multimedijalnih sajtova na Internetu kao što su YouTube, MSN Messenger, Picasa, Flickr, ali i svi drugi koji nude RSS sadržaj.

Pored toga što omogućava brz i lak pristup takvim sadržajima, ljudima koji ne žele da budu vezani za kućne računare taj novi kompjuter bi trebalo da se svidi ljudima i zato što je planirano da nema mane koje su uobičajene kod klasičnih prenosivih računara pri preuzimanju multimedijalnih sadržaja.

Operativni sistem JournE računara je Windows Embedded, opremljen je sedmoinčnim ekranom, a Internetu pristupa uz pomoć adaptera za bežično povezivanje.

Na tom računaru, bez većih problema, može da se očitava veliki broj formata datoteka, uključujući JPEG, MP3, WMA, MPEG4, H.264, Divx i Windows Media.

Pored USB priključaka, ovaj kompjuter je opremljen i HDMI priključcima koji služe za povezivanje sa televizorom, kako bi se ostvarilo prenošenje snimljenog video materijala.

Dobra vijest je i to što će baterija tog kompjutera omogućavati aktivan rad tokom 14 sati, što je daleko iznad mogućnosti baterija većine sadašnjih laptopova.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS