• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Yahoo kreće u osvajanje arapskog tržišta

"Yahoo" je najavio da planira kupiti arapski internet portal Maktoob u želji da postane dominantna internet kompanija u arapskom svijetu.

 Yahoo kreće u osvajanje arapskog tržišta Izvor: MONDO

Pojedinosti navedenog sporazuma nisu zasad objavljene. Maktoob ima približno 16,5 miliona pojedinačnih korisnika, a prema "Yahoou", sadržaj tog portala koristi oko trećina ljudi s pristupom na Internet širom arapskog svijeta.

"Yahoo" vidi ogromni potencijal za rast na tržištu internet usluga na Bliskom istoku, što potkrepljuje istraživanjima koja pokazuju da je svega jedan odsto cjelokupnog internet sadržaja na arapskom jeziku, premda ga u svijetu govori više od 320 miliona ljudi. Pozivajući se na istu studiju, "Yahoo" dalje navodi da se očekuje da će u navedenoj regiji potrošnja na oglašavanje na Internetu ove godine porasti za 35 do 40 odsto.

"Akvizicija će ubrzati strategiju širenja 'Yahooa' na brzorastućim tržištima u nastojanju i smatramo da će našoj kompaniji pružiti jedinstvenu priliku da postane preferirano internet odredište za potrošače", kazala je izvršna direktorica kompanije Kerol Barc. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS