• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Japanci bez mobilnog ne idu ni u kadu

Japanci izgleda ne mogu ni da zamisle život bez mobilnog telefona, tako da više od 40 odsto njih tu malu spravicu koristi i u kadi.

 Japanci bez mobilnog ne idu ni u kadu  Izvor: MONDO

Jedan deo ispitanika verovatno i ima neki ozbiljan razlog za to – oni koji obavljaju neodložne telefonske razgovore, ili šalju mailove, ali gotovo polovina anketiranih mobilni u kupatilo nosi radi slušanja muzike.

Velika anketa koju je u decembru prošle godine sproveo japanski proizvođač igrica Sega, čiji su rezultati objavljeni u ponedeljak, pokazala je da je 41,2 odsto od ukupno 16.250 anketiranih svih uzrasta bar jednom koristilo mobilni telefon tokom kupanja.

Ova praksa podjednako je zastupljena među muškarcima i ženama bez obzira na starosnu dob.
Ona je, međutim, dva puta češća kod mladih između 10 i 19 godina (53 odsto) nego kod ostalih starosnih kategorija gde u proseku iznosi 26 odsto. Kod starijih od 50 godina, njih 20 odsto navodi da su koristili mobilni zavaljeni u kadu punu vode, s tim što u tome ipak prednjače žene (25 odsto).

Od ukupnog broja anketiranih, njih 29 odsto navodi da su se u kupatilu služili mobilnim telefonom radi razmenjivanja mailova, 28 odsto radi slušanja muzike, 12 odsto zbog igrica i samo 9 odsto da bi telefonirali.

Imajući u vidu navike kupaca, neki japanski proizvođači već nude vodootporne mobilne telefone koji se bez ikakvog rizika mogu koristiti i tokom kupanja.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS