• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema te na "fejsu"? Pa, ti ne postojiš!

Popularnost sajta Facebook vrtoglavo raste. Ako nemaš "profil", kao i da ne postojiš, smatraju oni kojima je ovaj sajt sastavni dio života.

 Nema te na "fejsu"? Pa, ti ne postojiš! Izvor: MONDO

Među starijim generacijama bila je poznata šala: "ako ti se umrlica ne pojavi u 'Politici' - nisi ni umro!". Danas se kaže: "ko nema profil na sajtu Facebook kao i da ne postoji!"

Zaista, ko danas nema Facebook ili, kako ga od milošte skraćeno zovu, "fejs"!? Neki ga koriste čak i na poslu.

Simona, na primjer, radi u Njemačkoj pošti (Deutsche Post), jednoj od najvećih kompanija u zemlji. Tamo, ne samo da pristup sajtu Facebook nije blokiran, već ga mnogi rado koriste tokom radnog vremena.

"Nekada se na 'fejsu' mogu naći korisne informacije čak i u vezi sa poslom koji radimo. Šefovima je bitno da svako odradi svoj posao, a ne koliko je neko sati proveo na poslu. Dok god daješ rezultate koji se od tebe očekuju, nije bitno da li koristiš FB na poslu ili ne", kaže Simona za "Dojče vele".

Anhel, međutim, kaže da je Facebook u njegovoj, kako kaže, 'organizaciji' strogo zabranjen. "Nikada nisam koristio taj sajt, vjerujte mi! Ni na poslu ni kod kuće."

Ali zato Anhelova petnaestogodišnja ćerka, zbog ove 'socijalne interakcije', non-stop visi na Internetu.
"Moja ćerka traći vrijeme uz Facebook. Provodi cijela popodneva i večeri četujući i ubacujući fotografije. Za mene je Facebook zaista sjajan način komunikacije - ako znate kako da ga koristite. Sa druge strane, lako može postati gubljenje vremena."

Osim poznatih i nepoznatih FB prijatelja, na ovoj stranici vas 'napadaju' razne reklame: te postanite fan ovog ili onog ili naručite ovo ili ono.

Tako vas je sve do prošle nedjelje, ako se logujete iz Njemačke, sa ekrana 'napadao' nasmijani Frank Valter Štajmajer sa porukom da glasate za SPD što mu, ispostaviće se, nije mnogo pomoglo.

Reklame su prilično jeftine: za 1,5 evra dnevno vašu ponudu vidi oko 70 hiljada ljudi!

Upravo zbog popularnosti se ova stranica često zloupotrebljava.

Budite oprezni.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS