• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro oštre kazne za slanje spam poruka

Evropska komisija pozvala je vlade zemalja članica EU da sistematski "oštro" kažnjavaju osobe odgovorne za slanje kompjuterskih spamova.

 Uskoro oštre kazne za slanje spam poruka Izvor: MONDO

Ovo je problem koji muči čak 65 odsto stanovnika evropskih zemalja.

"Iako su spamovi zabranjeni još od 2002, neželjene elektronske poruke i dalje dobija 65 odsto građana EU", izjavila je evropska komesarka zadužena za taj problem Vivijan Reding.

"Moramo ubrzati borbu protiv spamova, a države članice EU moraju da razmotre zakonodavne mere kojima bi se oštro kažnjavali oni koji šalju spamove", navodi se u saopštenju evropske komesarke.

Rezultati analize koju je sprovela Evropska komisija ukazuju na velike razlike u broju i vrsti kažnjavanja osoba koje šalju spamove. Najveći broj kazni je registrovan u španiji i u Slovačkoj - 39, dok je u Rumuniji samo 20.

Najoštrije se kažnjavaju prestupnici u Holandiji gdje kazna dostiže i jedan milion evra, u Italiji 570.000 evra i Španiji 30.000 evra.

Istovremeno u većem broju zemalja EU, osobama koje šalju neželjene elektronske poruke ne prijete nikakve zakonske sankcije.

Spam je neželjena elektronska poštu koja u velikom opsegu može da zatrpa kompjuter, a obično je bezvredna i nenaručena pošta. Riječ je uglavnom o lažnim porukama pornografskog ili reklamnog sadržaja, koja često sadrži i elemente prevare.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS