• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ComTrade preuzima slovenački Hermes SoftLab

Kompanija ComTrade Group predala je u utorak obavezujuću ponudu za preuzimanje slovenačke softverske firme Hermes SoftLab.

 ComTrade preuzima slovenački Hermes SoftLab Izvor: MONDO

Vrednost ponude je poslovna tajna, ali je to prvi korak ka povezivanju dve privatne kompanije
kojim će nastati najveća međunarodna informaciono-tehnološka (IT) grupacija u srednjoj i jugoistočnoj Evropi.

Slovenački poslovni list "Finance" objavio je prošle sedmice da će ComTrade ponuditi oko 40 miliona evra za kupovinu Hermes SoftLab.

Akcionari slovenačke kompanije imaju deset dana da odluče da li prihvataju ponudu, a ukoliko preuzimanje bude uspešno nastaće grupa sa 1.600 zaposlenih, koja će imati ukupan prihod od 300 miliona evra godišnje i biti prisutna u 14 država.

Takva IT grupacija, ocenili su u kompaniji ComTrade, imaće izuzetnu perspektivu za dalje širenje poslovanja na tržišta jadranskog regiona, Zapadne Evrope, SAD i Bliskog istoka.

Odluka o preuzimanju Hermes SoftLaba doneta je posle više od godinu dana analiziranja velikog broja kompanija u regionu. Hermes SoftLab je osnovan 1990. godine u Ljubljani i bavi se razvojem programske opreme i IT rešenja za ponuđače usluga čuvanja podataka i igara na sreću, telekomunikacionih usluga, finansijske ustanove i javni sektor.

Kompanija posluje kroz mrežu filijala u Evropi i SAD, a u septembru 2006. godine kupila je softversku kuću Virtual tim iz Kragujevca, sa kojom je prethodno sarađivala.

ComTrade Group ima 11 firmi članica u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Albaniji, Saudijskoj Arabiji i SAD. Prošle godine je otvorila prvu automatizovanu liniju za sklapanje računara u Beogradu i zapošljava ukupno oko 800 radnika.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS