• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stigao Windows 7

Američka kompanija Microsoft u cijelom svijetu 22. oktobra u prodaju pušta novi operativni sistem Windows 7, najavilo je preduzeće Microsoft Srbija.

 Stigao Windows 7  Izvor: MONDO

"Novi operativni sistem napravljen na osnovu programa Windows Vista, odnosno na osnovu sugestija i komentara korisnika tog sistema", rekao je agenciji Beta generalni direktor Majkrosofta Srbija Vladan Živanović.

Prema njegovim riječima, "novi operativni sistem Microsofta se uklapa u dinamiku stvaranja novih sistema svake tri godine i nosi sa sobom tehnološka poboljšanja koja su usklađena sa praćenjem napretka hardvera koji postoji, manje opterećuju sistem, racionalnija su i optimizuju potrošnju resursa".

Živanović je istakao da je pored ostalog poboljšan način zaštite korišćenja sistema, čuvanje energije i produžavanje trajanja baterije, a olakšano je i formiranje kućnih mreža, dok je pretraživanje po internetu brže i lakše.

Na foto konkursu koji je kompanija Microsoft organizovala povodom promocije novog Windows operativnog sistema, a u cilju njegove lokalizacije, nagrađeno je 11 fotografa iz Srbije, sa ukupno 26 fotografija pejzaža snimljenih u svim krajevima zemlje.

Odabrane fotografije biće ponudene kao pozadine na novom operativnom sistemu.

Osim u srpskoj verziji softvera, te fotografije će biti dostupne i onlajn, pa će korisnici iz cijelog svijeta moći da ih preuzmu sa interneta.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS